Stockfoto hout

Waarom een PEFC-keurmerk?

Waarom een keurmerk?

Plastica biedt vanaf 1978 duurzame zekerheid; onze gevelbekleding is van topkwaliteit. Als bedrijf vinden we het belangrijk een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Het verwerken van gecertificeerde grondstoffen maakt deel uit van onze standaard, omdat we het belangrijk vinden om duurzaam bosbeheer te stimuleren.

Wat is het PEFC-keurmerk?

PEFC™ is opgericht in 1999. Sinds 2004 is PEFC een wereldwijde organisatie met nationale leden op alle werelddelen. Het is een onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het doel van PEFC is dat alle bossen wereldwijd op een duurzame manier worden beheerd.

Wat is de waarde van het keurmerk?

Hout- en papierproducten die zijn voorzien van het PEFC-keurmerk zijn gegarandeerd afkomstig uit een duurzaam beheerd bos dat in stand blijft. Daarbij is er evenveel aandacht voor people, planet & profit.

Wat is het verschil tussen het PEFC- en het FSC® -keurmerk?

Beide keurmerken streven naar duurzaam bosbeheer en stellen zich ten doel om de oppervlakte gecertificeerd bos wereldwijd te verhogen. Het verschil zit voornamelijk in de manier van certificeren.  FSC® kijkt per land terwijl PEFC op lokaal niveau keuringen verricht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven