Stichting KOM gaat voor groen en daar past Massief NT perfect bij

Villa KOM in Wapenveld is een prachtige plek voor de opvang van kleine kinderen. Alles is er gericht op natuur, bewegen en groen. Met een echte natuurspeelplaats om te kunnen ravotten en ontdekken én een gebouw dat er in uitstraling en beleving helemaal op aansluit.

Gebruikte producten en kleuren

Massief NT
Gevelbekleding

Specificaties

MerkMassief NT
MateriaalKunststof
BevestigingGeschroefd
AdresFazantenstraat 7, 8191 AJ Wapenveld
Realisatie2021
ArchitectBouwontwerp De Jong

Ontwerper Harry de Jong van Bouwontwerp De Jong: “Stichting KOM heeft hier in de regio aardig wat peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. In Wapenveld zaten ze eerst op twee plekken. Bij de school en in een tijdelijk gebouw waar woningen zouden komen. De stichting heeft toen besloten om een eigen gebouw te laten ontwerpen bij de school. Een deel van het gebouw stond al. Dus het ging hier om renovatie én nieuwbouw. De uitdaging zat er vooral in dat we tegen een gemeentelijk monument aan zouden bouwen. We hadden voor de uitstraling dus ook te maken met de welstandscommissie.”

Duurzame oplossing mét kleur

“Hout aan de gevel, dat wil niet iedereen. En dat was ook hier het geval. De klant wilde wel de uitstraling van hout, maar de gevel moest ook duurzaam zijn, kindvriendelijk en onderhoudsarm. Zo kwamen we bij Plastica uit. Wij hadden al vaker gewerkt met de plaatmaterialen van Plastica en ook hier boden ze de mooiste kleuren in Massief NT. We hebben ook voor Massief NT gekozen, omdat het plaatmateriaal gedeeltelijk om bestaande muren heen moest komen en daardoor niet te breed mocht zijn.”

“Om de natuurlijke en levendige uitstraling van hout te evenaren, hebben we met drie kleuren gewerkt: Soft Eiken, Witte Eik en Grijze Eik. Deze kleuren hebben we zoveel mogelijk door elkaar gemengd om een vlekkerig geheel te voorkomen. Zo mochten er geen twee platen van dezelfde kleur naast elkaar zitten en maximaal twee dezelfde kleuren boven elkaar. Aannemersbedrijf G. de Wilde heeft voor de uitvoering een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld en die hebben dit heel mooi uitgevoerd. Ze werkten met horizontale platen in de hoogtematen 200, 150 en 250 millimeter en die zo verdeeld dat we ook mooi aan de bovenkant uitkwamen bij de kozijnen.”

Complimenten over het eindresultaat

“Voor de bevestiging hebben we bewust gekozen voor schroeven in plaats van verlijmen. Vooraf hebben we van Plastica aardig wat voorbeelden gezien van deze bevestiging en die spraken ons aan. Schroeven zorgen voor een wat natuurlijker gevoel. Je mag de schroeven dus zien, maar we wilden nu ook weer niet dat ze eruit zouden knallen. Vandaar dat we aan Plastica hebben gevraagd om voor schroeven in bijpassende kleuren te zorgen. Dat hebben ze toen ook perfect gedaan. Het eindresultaat mag er zeker zijn.”
Jacinta Kiffen van Stichting KOM: “Wij zijn er blij mee; dít is precies wat we uit willen stralen. De kinderen zitten bij Villa KOM heel mooi midden in het groen. Op de natuurspeelplaats spelen ze tussen de planten en boomstammen en de uitstraling van het pand gaat met het houtmotief helemaal op in deze natuurlijke omgeving. We krijgen er ook heel veel complimenten over.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.