Meganite Jachtbouw

Een prachtig jacht met een bijpassend interieur op maat

Een prachtig maatwerk interieur voorzien van Meganite solid surface en HPL platen.

Een prachtig maatwerk interieur voorzien van Meganite solid surface en HPL platen.

Van den Hoven Jachtbouw heeft met de Executive 1700 Mk2 weer een schitterend schip afgeleverd. De Nederlandse bouwer is gespecialiseerd in custom built schepen van 15 tot 24 meter die aan de buitenkant én aan de binnenkant met oog voor detail zijn afgewerkt. Michelle van den Hoven: “Het is allemaal handwerk. Daarom hebben we voor het interieur onder andere voor Meganite en HPL gekozen. Die materialen zijn niet alleen mooi, ze zijn ook heel goed te verwerken.”

Van den Hoven Jachtbouw is een echt familiebedrijf. Vader Bart is de drijvende kracht, zijn vrouw verzorgt de administratie en zijn zoon en dochter zijn inmiddels ook actief binnen het bedrijf. Michelle van den Hoven: “Mijn vader was altijd al met boten bezig en op een gegeven moment is hij er vol voor gegaan. Hij was hiervoor meestertimmerman op de bouw en zijn ervaring met interieurbouw zie je terug in het vakmanschap waarmee we onze jachten bouwen. Het is echt maatwerk.”

Wij kozen zelf voor Meganite

Het bedrijf bouwt tegenwoordig zo’n twee tot drie schepen per jaar. Michelle: “Het is een beetje afhankelijk van de grootte van een jacht, maar met het hele proces zijn we gemiddeld een jaar bezig. Een jacht bouwen we direct in opdracht van een klant of we beginnen eraan als demoschip. Dat betekent dat we er zelf aan beginnen en dat een klant op ieder moment kan instappen. Deze uitvoering van de Executive 1700 Mk2 begonnen we ook als demoschip. Vier weken voor het jacht helemaal klaar was, verkochten we het. We hadden alles dus al zelf uitgekozen op de laatste afwerkpuntjes na. Zo hadden we in het interieur al bewust gekozen voor Meganite en HPL van Plastica.”

Esthetische én praktische toepassing

“Als we in opdracht van een klant aan de slag gaan, bepaalt die welke materialen we gebruiken. Wij adviseren natuurlijk wel, maar de uiteindelijke keuze ligt bij de toekomstige eigenaar van het schip. Drie jaar geleden had een klant al eens voor Meganite gekozen en dat was ons heel goed bevallen. Het is een mooi materiaal, clean, hygiënisch en goed te verwerken. Wij kunnen er alles mee doen. Heel anders dan bijvoorbeeld graniet. Dat gebruiken we ook wel eens voor keukens, toiletten en badkamers. Maar dat is én duurder én dat moeten we eerst helemaal als mal laten maken.”

Plastica HPL is een hoogwaardig hogedruklaminaat volgens EN 438. Het stijlvolle en decoratieve kwaliteitslaminaat is duurzaam, slijtvast en makkelijk te verlijmen. HPL heeft een dicht oppervlaktestructuur, een hoge kras- en stootvastheid en is resistent tegen huishoudelijke chemicaliën. Hierdoor zijn de oppervlakken hygiënisch en makkelijk te reinigen.

Michelle: “Ook voor dit materiaal geldt weer dat het én praktisch én esthetisch is. Het viel dan ook heel goed in de smaak bij de uiteindelijke koper en dat is voor ons dan weer heel belangrijk. Want helaas moeten we elke keer weer afscheid nemen van zo’n prachtig jacht.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven