werkbladen meubilair meldkamer

“Al ons meld-controlekamer meubilair heeft bladen van Plastica”

Buren Systems International is gespecialiseerd in het inrichten van meld- & controlekamers

Buren Systems International is gespecialiseerd in het inrichten van meld- & controlekamers

Buren Systems International is gespecialiseerd in het inrichten van meld- & controlekamers. Eigenaar Donald Blok: “We doen er wel een paar honderd per jaar. En elk jaar komt er ook wel een groot project om de hoek kijken met meer dan veertig werkplekken. Zoals het Security Operation Centre van de NS op Laag Catharijne.”

Zachte randen en geen reflectie

“De eisen van de klant en de arbonorm/NEN-EN norm bepalen welk plaatmateriaal we gaan voorstellen. Zo moet het materiaal vaak een bepaalde hardheid hebben, hittebestendig zijn, niet reflecteren en eenvoudig schoon te maken zijn. Negen van de tien keer kiezen we voor compact. Dat materiaal is goed te frezen. Zo kan Rijvers er een postvorm- of rondkant aan frezen. Die is niet scherp waardoor het prettiger is bij werken met de muis. Ook kiezen we meestal voor materiaal met een FH-structuur. De sinaasappelhuidachtige structuur van het oppervlak breekt zo’n 70% van de lichtval af. Tafels hebben vaak zes tot tien monitoren en die mogen natuurlijk geen reflectie geven op de bureaubladen. ”

Stonewashed kleuren populair

“In onze offertes stel ik vaak Plastica HPL of Plastica Compact voor. Dan zetten we er ook meteen kleurplaatjes van de site van Plastica bij met de unikleuren en houtkleuren die het meest voorkomen. Uiteindelijk laten we de kleurkeuze aan de klant. We zetten er een link naar de site van Plastica bij en dan kunnen ze zelf kijken wat ze willen. Er is echt ontzettend veel mogelijk. Zo kunnen ze ook aansluiten bij hun huisstijlkleur of bij het ontwerp van de interieurarchitect. Wat we merken is dat vooral de grijs-eiken tinten, de stonewashed kleur, nu erg populair is.”

Blad van 4 meter naar de 3e verdieping

“Als de bladen klaar zijn en de andere materialen – zoals de onderstellen – binnen zijn, kunnen wij alles in elkaar zetten. En dat kan afhankelijk van het project, soms nog best een uitdaging zijn. Zo konden de veertig werkplekken voor het NS-control Operation Centrum pas vanaf half tien ’s ochtends worden ingehuisd. Materiaalvervoer door de stationshal tijdens de ochtend en avondspits is namelijk niet toegestaan. En voor een groot Nederlands netwerkbedrijf werden tafels van vier meter met een bouwlift naar de derde verdieping gebracht en daar moesten ze vervolgens door het raam naar binnen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven