PROJECT IN BEELD: Spel van Cape Cod bij De Commanderij Schelluinen

Met verschillende kleurnuances, diktes en breedtes geeft Cape Cod houten gevelbekleding een uniek signatuur aan de gevel.!

In het dorp Schelluinen staat een eigentijds en toegankelijk multifunctioneel centrum. Onder het dak van ‘De Commanderij’ komen belangrijke functies voor jong en oud samen. RoosRos tekende voor het bijzondere ontwerp met op de gevel een spel van Cape Cod. Met verschillende kleurnuances, diktes en breedtes geven de houten planken een uniek signatuur aan de gevel.

Mischa-Marah Wullems was vanuit RoosRos architecten verantwoordelijk voor het ontwerp: “De Commanderij moest ruimte bieden aan vier functies: basisschool, dorpshuis, gymzaal/evenementenzaal en kinderopvang. We hebben in ons voorstel echt ingezet op de verbinding van die functies en daarmee hebben we deze opdracht via Laride van gemeente Molenlanden en Tilgroep ook binnengehaald. Het ontwerp heeft de vorm van een klavertje vier. Iedere functie heeft een eigen gebouwtje, maar ze zitten wel onder één dak. Ze staan los van elkaar, maar vinden waar nodig wel verbinding. Ze gaan in harmonie samen.”

Lees het hele artikel en bekijk het project.

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven