Plaatmateriaal voor het interieur van jachten en schepen

Aan boord van een schip is niets recht. Dat maakt interieurbouw op jachten en schepen per definitie maatwerk. Met decoratief plaatmateriaal van Plastica wordt elk interieurontwerp werkelijkheid, van maatwerkmeubelen tot wandbekleding. De materialen zijn eenvoudig te verwerken in elk scheepsinterieur voor een stijlvol en duurzaam resultaat.

Een stijlvol en praktisch scheepsinterieur met plaatmateriaal

Schepen en jachten spreken tot de verbeelding en roepen beelden op van een luxueus en sfeervol interieur. De juiste uitstraling van de materialen voor een scheepsinterieur is daarom erg belangrijk. Maar kwalitatief plaatmateriaal is meer dan een fraai decor. Wat mooi is, moet mooi blijven. Het decoratieve plaatmateriaal van Plastica is onderhoudsvriendelijk. En het kan tegen een stootje, wat wel zo praktisch is in de relatief kleinere vertrekken en smalle doorgangen aan boord.

 

jachtbouw-plaatmateriaal plastica

Met een ruime keuze in vochtbestendig en brandvertragend plaatmateriaal vindt u voor elk scheepsinterieur altijd het juiste decor en materiaal. Neem bijvoorbeeld Sealwise WCB enMeganite Solid Surface. Beide materialen voldoen aan Euroklasse B-s1, d0. Bovendien is Meganite IMO-gecertificeerd en daarmee geschikt voor toepassingen op zeewaardige schepen. Plastica Compact, dat zowel decoratief als constructief is, is onder meer verkrijgbaar in een variant met brandclassificatie Euroklasse B-s2, d0.

Decoratief plaatmateriaal in plaats van tegels

Badkamers en toiletten met fraaie wandbekleding in een stijlvol steendecor of met een strakke, industriële uitstraling; het kan allemaal met de vochtbestendige en duurzame plaatmaterialen Plastica HPL en Sealwise WCB. Aaneengesloten vlakken zonder voegen zijn behalve mooi ook onderhoudsvriendelijk. Decoratief plaatmateriaal is bovendien eenvoudiger en flexibeler te verwerken dan tegels.

“Je kunt er hele wanden mee doen en zo een schitterend plaatidee creëren.” - Michelle van den Hoven, Van den Hoven Jachtbouw

Ontwerpvrijheid en ultiem maatwerk met Meganite en HPL

Fraaie ronde vormen, meebewegen met gebogen oppervlakken, meubels met veilig afgeronde zijden. Haal het maximale uit de compacte leef- en zitruimte op een boot of jacht met de flexibele materialen Meganite Solid Surface en Plastica HPL Postforming.

Alle platen van Meganite (IMO-gecertificeerd) kunnen thermisch vervormd worden. Meganite Flexy White laat zich dankzij de speciale samenstelling van de kern nog makkelijker vervormen en haalt elke buigradius. Het kan zelfs letterlijk dubbelgevouwen worden. Hiermee past Meganite in elk ontwerp.

Plastica HPL Postforming is door verhitting vervormbaar. Daardoor kan het laminaat ook verlijmd worden op dragers met afgeronde zijden, zoals kastdeuren en werkbladen.

Stijlvolle buitenluifels

Buitenluifels creëren extra sfeer en verhogen het comfort aan boord van een jacht of boot. Met het weersbestendige plaatmateriaal Sealwise WCB creëert u buitenluifels die naadloos bij het interieurontwerp passen. De platen van Sealwise kunnen namelijk met Decor Design bedrukt worden met elke gewenste kleur of print. Voor een duurzaam mooi resultaat wordt de hoogwaardige digitale opdruk beschermd met een sterke toplaag.

Service in plaatmateriaal voor scheepsinterieurbouw

De plaatmaterialen van Plastica zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen, voor een minimaal zaagverlies. De materialen kunnen in onze zagerij op maat gezaagd en voorgeboord worden. Heeft u vragen over de materialen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.


Vraag direct een monster aan.