Snelle oplossing met Facapal verstevigde wanden voor Ter Apel

Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) biedt mensen onderdak tijdens de asielprocedure. Zo zijn er in Ter Apel 48 woningen voor met name minderjarige asielzoekers zonder familie die de behandeling van hun aanvraag afwachten. Deze woningen worden nu per blok voorzien van verstevigde binnenmuren die wel tegen een stootje kunnen dankzij de volkern platen van Facapal.

Gebruikte producten en kleuren

Facapal
Gevelbekleding

Specificaties

Merk Facapal
Kleur 0082 Wit
MateriaalKunststof
BevestigingVerlijmd
Realisatie2023
Uitvoering SPIE Nederland
DealerBMN Leeuwarden-Oost

Geert-Jan Rozenberg is als werkvoorbereider betrokken bij het renovatieproject in Ter Apel: “Bij SPIE hadden we al ervaring met bouwprojecten voor het COA. Dankzij deze ervaring konden we een passende oplossing voorstellen voor het molestbestendig maken van de units in Ter Apel. Het is natuurlijk een gevoelige locatie waarbij we goed rekening moeten houden met een flexibele planning en veranderende omstandigheden. We werken daarom ook met een bloksgewijze aanpak.”

Beter beschermd én schoner

Het gaat in totaal om twaalf blokken met ieder vier woonunits. Geert-Jan: “Dit zijn lichtgebouwde units, wat inhoudt dat ze vrij dunne tussenwanden hebben. Om deze wanden beter te beschermen en te verstevigen zetten we er tot anderhalve meter hoogte platen Facapal tegenaan. in de badkamer en het toilet worden de platen tot het plafond geplaatst. Deze robuuste platen beschermen de muren niet alleen, ze zorgen er ook voor dat die beter schoon te houden zijn.”

Facapal is geschikt voor buiten en binnen, het materiaal is vochtbestendig, slag- en stootvast, onderhoudsarm, blind en zichtbaar te bevestigen en ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Facapal is dé multifunctionele volkern HPL plaat van Plastica uit Waalwijk. Geschikt voor uiteenlopende toepassingen in kleinere bouwwerken. Van geveldelen, borstweringen, boeiboorden, gootranden, overstekken, dakkapellen en luifels tot aan interieurwanden van woonunits toe.

Precies wat we nodig hebben

Geert-Jan: “Wij werken wel vaker met volkern beplating, dus dat was hier niet zo bijzonder. Omdat het hier om een flinke partij van wel 3335 vierkante meter gaat én we ook heel snel en flexibel op locatie moeten kunnen werken, hadden we wel wat extra wensen richting de leverancier. Via Raab Karcher kwamen we bij Plastica terecht en daar boden ze ons een mooi concept. Zij leveren het materiaal dat we nodig hebben, wanneer we het nodig hebben en precies zoals we het nodig hebben.” Geert- Jan vervolgt: “Onze kracht ligt in het flexibel en ad hoc kunnen reageren op uitdagingen bij het COA. Voor de renovatie van de woonunits betekent dit dat we zodra er een blok leeg is, we vier weken de tijd hebben om alles te doen. Van inmeten tot opleveren. We moeten dus snel werken en dat geldt ook voor onze samenwerkingspartner Plastica.”

Op maat gezaagd en gelabeld

“Als de woningen leeg zijn, meten wij alles exact per woning in en vervolgens geven we die maten door aan Plastica. We hebben afgesproken dat als we dat vóór maandag twaalf uur doen, zij ervoor zorgen dat wij meteen die donderdag al op de eerste levering mogen rekenen. En wij krijgen alles netjes op maat gezaagd en gelabeld binnen. Zo weten wij op de bouw precies welke plaat waar moet komen. Dat werkt ontzettend snel. Plastica levert overigens ook precies op maat de benodigde lijm, ontvettingsmiddelen, primer en tape mee. Dat is echt uniek dat we alles telkens in delen zo kant-en-klaar binnenkrijgen. Alleen Plastica kon ons dit zo aanbieden.”

JIT leveringen via Flexx

Heldere communicatie en afstemming

“We bestellen alles via Raab Karcher, maar we kunnen rechtstreeks met Plastica schakelen en dat werkt wel zo fijn. Het eerste blok hebben we samen ingemeten om te kijken wat het beste werkt. Daar hebben we vervolgens veel profijt van gehad; alles is vlekkeloos verlopen. Ik ben dan ook heel tevreden over de samenwerking. Bij Plastica doen ze wat ze beloven en de communicatie is helder. Als er iets is, stemmen ze het keurig af. En hun eigen zagerij en bewerkingsafdeling Flexx werkt heel secuur. We krijgen alles exact op maat en duidelijk gelabeld binnen. We worden echt ontzorgd en dat scheelt tijd en dus geld.”

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven