Warme look voor industrieel bedrijfspand met Cape Cod

B&G Hekwerk is vanuit de vertrouwde stek in Best verhuisd naar industrieterrein Habraken in Veldhoven. Daar verrees een gloednieuw pand dat alle ruimte bood om de bedrijfsprocessen te optimaliseren. Het complex heeft een oppervlakte van zo’n 25.000 vierkante meter, maar ondanks de omvang en het industriële karakter doet het pand ook warm en wat speelser aan. Architect Owen van Trier: “We kregen de mogelijkheid om te werken met mooie materialen.”

Gebruikte producten en kleuren

Cape Cod
Gevelbekleding

Specificaties

MerkCape Cod
MateriaalHout
TypeChannel Siding
BevestigingGenageld
AdresHabraken 2321
Realisatie2018
ArchitectVan Trier Architectuur

De nieuwe thuisbasis van B&G Hekwerk bestaat uit kantoorruimten, bespreekkamers, kantine, een grote entree, 12.000 vierkante meter magazijn en opslag en 10.000 vierkante meter voor productie en assemblage. Al met al is het een behoorlijke kolos. Het was dé uitdaging om de bedrijfsprocessen optimaal te organiseren via de indeling van de ruimte én om het er binnen en buiten ook nog eens goed uit te laten zien.

Owen van Trier (van Trier Architectuur): “Dit was een van de grotere projecten van het Huis van de Bouw uit Tilburg, een club van zelfstandige partijen die samenwerken en elkaars kracht kennen. B&G Hekwerk vroeg Vogels Bouwmanagement om advies om de grootse uitdaging aan te gaan. Die schakelde mij vervolgens in voor het ontwerp, Studio ‘Ow voor het interieur en MDDA voor de elektrotechnische installaties. Dankzij deze samenwerking staat er nu een prachtig pand dat voldoet aan alle functionele en logistieke eisen.”

Meer nuance en een speelse structuur

“Bij het gedeelte met Cape Cod zijn we eigenlijk voor hetzelfde effect gegaan als bij de gemetselde muur. Van een afstand is het een geheel, maar als je dichterbij komt zie je de nuance en gaat de structuur wat meer spelen. Dit effect hebben we weten te bereiken door de basiskleur Sandalwood af te wisselen met een kleur die twee tinten donkerder is en een kleur die twee tinten lichter is.”

“De houten gevel grenst ook aan het plein waar iedereen het gebouw binnenkomt. De warme uitstraling van de houten gevel komt je daar als het ware al tegemoet. Dit warme welkom maakt het – toch wel grote – gebouw daarmee op een prettige manier toegankelijk.”

Toon filters +

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.