Na de verbouwing mét nieuwe gevel is CKE echt een magneet geworden

“Er staat nu een duurzaam, functioneel én aantrekkelijk gebouw voor alle inwoners van Eindhoven. Een pand dat open en uitnodigend is. Waar mensen gemakkelijk binnenstappen. Het Centrum voor de Kunsten Eindhoven zet zichzelf hiermee weer helemaal op de kaart.”

Gebruikte producten en kleuren

Alucopal
Gevelbekleding

Specificaties

MerkAlucopal
MateriaalMetaal
BevestigingVerlijmd
AdresPastoor Petersstraat 180, 5612 LW Eindhoven
Realisatie2019
ArchitectStudio Groen + Schild
ProjectkleurRAL9005

Het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven (CKE) is een multidisciplinaire, educatieve instelling voor amateurkunst. Het had twee locaties in de stad, maar de ambitie was er al langer om al het kunstonderwijs op één plek samen te brengen. In een dynamisch, open en gastvrij gebouw. Het CKE besloot daarom om de bestaande muziekschool aan de Pastoor Petersstraat – direct aan de achterkant van het station –  te renoveren en uit te breiden. Studio Groen+Schild kreeg de opdracht voor het ontwerp.

Alucopal en stalen lamellen

“We hebben de extra derde verdieping, de optopping, helemaal beplaat met Alucopal en aan de verdiepingen eronder hebben we een tweede gevel van strekgaas en stalen lamellen toegevoegd. De oude gevel erachter, met metselwerk en beton, is antraciet gekeimd. Door dit donkere, ademende schilderwerk komt de oorspronkelijke gevel wat terug te liggen en komen de stalen lamellen goed naar voren. Wat mooi is, is dat het gebouw  zich als het ware omkeert ’s avonds. Dan komt de binnenkant meer naar buiten en zie je ineens dat er zich binnen van alles afspeelt.”

Contact met de stad

“Naast de nieuwe gevel hebben we er voor gekozen om een deel van de begane grondvloer te verlagen tot op het maaiveld. Dit om het contact met de stad te vergroten en zo een open podium met horecaruimte te creëren. Het was achteraf heel leuk om van de directeur te horen dat het CKE nu daadwerkelijk toegankelijker is geworden. Ze krijgen bijvoorbeeld ook veel aanvragen van andere organisaties om de verschillende ruimtes te mogen gebruiken. Het is met recht een magneet voor kunst en cultuur in Eindhoven geworden.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.