“Spelen met de gevel bij Cultuurcentrum vanBeresteyn”

VanBeresteyn is het culturele hart van Veendam. Het is een modern gebouw pal naast het historische Veenkoloniaal Museum. Bewoners en bezoekers van Veendam kunnen in het gebouw terecht voor het theater, de muziek-, dans en theaterschool, de bibliotheek, de kunstexpositie, een grand café, een bank en een toeristisch informatiepunt. Het pand heeft onlangs een warmere, meer levendige uitstraling gekregen. Ook door de toepassing van de nieuwe types Channel Siding van Cape Cod.

Gebruikte producten en kleuren

Cape Cod
Gevelbekleding

Specificaties

MerkCape Cod
TypeChannel Siding 86x18 / 137x18 / 178x18
MateriaalHout
BevestigingGenageld
AdresMuseumplein 5, 9641 AD Veendam
Realisatie2019
ArchitectArchitectenbureau De Twee Snoeken

De culturele huiskamer van de Veendammers werd oorspronkelijk in 2004 opgeleverd en was inmiddels wel aan een opfrisbeurt toe.  De gemeente had daarbij vooral als wens dat het gebouw meer zou gaan bruisen. Dat is inmiddels gelukt. De – vooral interne – verbouwing, een logischer indeling én de vernieuwde entree verlevendigen het centrum en maken het aantrekkelijker voor de bezoeker. De Cape Cod maakt van de entree een echte eyecatcher én de bijzondere, houten gevel maakt meteen ook de verbinding met binnen.

Spelen met kleur en breedte

Uniek aan dit project is dat de Cape Cod in drie verschillende breedtes en kleuren is toegepast. Dit zorgt voor een heel eigen en speels eindresultaat. Net als bij de andere Cape Cod modellen kunnen ook de Channel Sidings in iedere gewenste kleur geleverd worden.

Daarbij zijn ook semitransparant kleuren mogelijk. Om de natuurlijke uitstraling van het hout te behouden is bij Cultuurcentrum vanBeresteyn gekozen voor drie semitransparant kleuren: ST16, ST17 en ST18.

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven