“Een duurzame, logistieke hal met een persoonlijke uitstraling”

Groente- en fruitspecialist Hoogsteder Groep heeft een gloednieuw distributiecentrum van 8.000 vierkante meter op het Prisma Bedrijvenpark in Bleiswijk betrokken. Het bijzondere van deze logistieke hal is de zachtere, warme uitstraling en de toepassing van Massief NT in ‘soft eiken’.

Gebruikte producten en kleuren

Massief NT
Gevelbekleding

Specificaties

MerkMassief NT
MateriaalKunststof
BevestigingVerlijmd
AdresPrismalaan West 43, 2665 ZG Bleiswijk
Realisatie2019
ArchitectBogaerds Architecten
RealisatieDAS Bouwsystemen Waalwijk

Pieter Oskam van Bogaerds Architecten heeft het pand ontworpen in overleg met de opdrachtgever én de toekomstige gebruikers: “WDP Nederland is de eigenaar van het pand en wij hebben al vaker hallen voor deze logistieke vastgoedspecialist mogen ontwerpen. Wat kenmerkend is voor WDP is dat de huurders al in het ontwerpproces mee aan tafel zitten, zodat zij aan kunnen geven wat hun wensen en behoeften zijn. Hoogsteder, een dochteronderneming van The Greenery, heeft er dus aan bijgedragen hoe het pand er uiteindelijk uit is komen te zien.”

Massief NT is de kunststof gevelbekleding die jaar in jaar uit mooi blijft. Massief NT biedt zelfs tien jaar garantie, óók op de kleur. De kunststof gevelbekleding is standaard PEFC gecertificeerd en wordt standaard uitgevoerd in Euroklasse B. Het materiaal is weerbestendig, voorzien van een sterke acrylaat toplaag en altijd dubbelzijdig te gebruiken.

Groot gebaar op de gevel

De keuze van de architect en de opdrachtgevers viel op Massief NT in kleur Soft eiken, 8 mm dik en voorzien van schijnvoegen. Pieter Oskam: “We hebben zo veel mogelijk het gevoel van planken en de menselijke maat teruggehaald naar de hal. Door zaagsnedes aan te brengen in de lengterichting creëren we echt het effect van houten planken. Van een afstand is het wel degelijk een groot gebaar op de gevel. En van dichtbij zie je de planken en de menselijke maat. Hierdoor is het een heel andere gevel dan normaal. Veel warmer en persoonlijker.”

“Ik kende Massief NT al wel van naam, maar ik had het zelf nog niet eerder toegepast. Het is me heel goed bevallen. We hebben veel overleg gehad met DAS Bouwsystemen over de montage van de gevelbekleding en dat werkte heel erg prettig. Wat heel fijn is aan de platen Massief NT is dat ze een donkere kern hebben die bijdragen aan de natuurlijke uitstraling. Bij andere kunststofplaten heb je vaak te maken met een witte of zwarte binnenkant en dat leidt voor een stijlbreuk aan de kopse kanten en als je wilt werken met schijnvoegen.”

“Het eindresultaat mag er zeker zijn. Wat daar ook nog eens aan bijdraagt is de verlichting. Er is voor gekozen om de houten accenten aan te lichten en dat komt ’s nachts heel mooi op. Het zorgt voor een warme uitstraling en een zekere tastbaarheid van het materiaal. Het pand heeft nu echt een unieke, eigen persoonlijkheid.”

Aansprekend en uitnodigend

“Als ik erover nadenk… we hebben eigenlijk nog nooit een kritische reactie gehad. Mensen reageren juist heel leuk. Ze vinden de kleur aansprekend en ze raken de platen binnen aan. Dat zie je ook bij de kinderen. Ze lopen niet met de handen langs de muren, maar wél langs de platen. Alsof die uitnodigen om aan te raken.”
“En nu na al die jaren ziet het er nog uit als nieuw. Er verandert niets aan. De kleur blijft exact hetzelfde, ook buiten. Er komen geen krassen op… het lijkt wel of dit materiaal onverwoestbaar is. Destijds was ik bang dat het zou verkleuren of zou slijten, dat zie je immers toch wel vaak bij kunststoffen. Maar de architect zei al dat we daar absoluut niet bang voor hoefden te zijn en dat het plaatmateriaal jaren en jaren zou meegaan. En daar heeft hij gelijk in gekregen; het ziet er nog uit alsof het gisteren is aangebracht. Al met al hebben we hier een heerlijk gebouw, ook dankzij deze platen.”

Kunststof gevelbekleding Massief NT bedrijfspand Bleiswijk

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven