Compact Plus als basis voor design tafels in het Evoluon

Het markante Evoluon in Eindhoven is na 30 jaar eindelijk weer open voor het grote publiek. Met een nieuwe uitstraling en een unieke inrichting zet het iconische monument zich weer stevig op de kaart. Met een fantastisch ingerichte entree, lounge, restaurant en vergaderruimtes. Ontwikkeld door M+R interieurarchitectuur met een scala aan bijzondere design stoelen en tafels van Lensvelt. En die Philips-blauwe tafels zijn ook nog eens helemaal op maat gemaakt met Compact Plus als basis.

Gebruikte producten en kleuren

Compact Plus
Buitentoepassingen

Specificaties

MerkCompact Plus
MateriaalVolkern
AdresNoord Brabantlaan 1A, 5652 LA Eindhoven
Realisatie2021
OpdrachtgeverNext Nature Network
ArchitectM+R interieurarchitectuur
Design en realisatieLensvelt

Het Evoluon, ooit gebouwd als uithangbord voor technologische vooruitgang, sloot in 1989 noodgedwongen haar deuren voor het publiek. Begin 2021 werd besloten het Evoluon eindelijk weer eens nieuw leven in te blazen als museum voor wetenschap en techniek. Onder leiding van het Next Nature Network kreeg het markante monument een flinke impuls. Ook de horeca-ruimten kregen een complete make-over.

In opvallend Philips-blauw

Voor de entree, lounge, restaurant en vergaderruimtes schakelde Next Nature de Eindhovense interieurarchitect Hans Maréchal van M+R interieurarchitectuur in. Voor de meubelen deed hij een beroep op Lensvelt. Mick van der Kolff, de betrokken Senior project & accountmanager van Lensvelt: “Hans heeft een bijzonder concept ontwikkeld. De insteek was de inrichting een duidelijke signatuur te geven, ook door het gebruik van de kleur blauw. Om precies te zijn RAL 5012. Het is een primaire kleur die staat voor puur en schoon en blauw wordt vaak geassocieerd met technologie en toekomst. Daarnaast bleek deze kleur blauw ook heel toepasselijk als verwijzing naar de initiatiefnemer van het Evoluon: Philips. Dus dat was een mooie bijkomstigheid.”

141 vierkante meter tafelblad

Ook de tafels zijn uitgevoerd in dezelfde kleur blauw. Mick: “Dat lijkt heel gemakkelijk, maar dat is het niet. Bij zo’n RAL-kleur komt het er heel nauw op aan. Samen met een adviseur van Plastica hebben we naar de mogelijkheden gekeken. We moesten een materiaal hebben dat geschikt was voor binnen én buiten. Vervolgens kwam Compact Plus uit de bus als dé oplossing voor de 141 vierkante meter die we nodig hadden voor onze tafelbladen.”

Ideaal voor intensief gebruik

Compact Plus is een volkern plaat voor binnen én buitengebruik. De bladen laat zich goed bewerken. Van het materiaal zijn gemakkelijk rechthoekige, vierkante, ovale en ronde tafelbladen te maken. Bovendien is Compact Plus verkrijgbaar in een uitgebreide kleurencollectie variërend van intens zwart tot warm eiken én Philips-blauw. De tafelbladen zijn geschikt voor zeer intensief gebruik en dankzij het oppervlak hygiënisch en onderhoudsarm. Ideaal dus voor ook het horeca-gedeelte en het buitenterras van het Evoluon.

Mick: “Bij Lensvelt hadden we al eerder gewerkt met Compact Plus. En ook hier is de toepassing weer heel goed gelukt. Het onderstel van de tafels hebben we eveneens in blauw uitgevoerd en samen is het een mooi geheel geworden. Als je alle tafels en stoelen nu zo bij elkaar ziet in het Evoluon, is het echt iets bijzonders. Het is een geslaagd project waarbij alles mooi bij elkaar komt.”

Product
Compact Plus

Nieuwsgierig geworden? Vraag direct gratis monsters aan.

  • Krasvast
  • Onderhoudsarm
  • Kleurecht
Monster

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven