Unieke kantoorgevel met 3D-effect door combinatie van profielen

Jan Minten Assurantiën bestaat al een flinke tijd. Met de nieuwe generatie aan het roer van dit verzekeringskantoor was het ook tijd voor een nieuwe uitstraling van het pand. Voor de lange buitengevel kwam de aannemer met een unieke uitvoering door verschillende profielen Elements Vulcan te combineren.

Gebruikte producten en kleuren

Elements Vulcan
Gevelbekleding

Specificaties

MerkElements Vulcan
MateriaalHout
TypeTaumata, Wanaka, Oukura, Tolaga
BevestigingGeschroefd
AdresHofweg 17, 5966 NE America
RealisatieMinten Accountantskantoor
AannemerDuijf Bouw Horst
LeveringHouthandel Looijmans

John Duijf van Duijf Bouw uit Horst werkt al jaren samen met Jan Minten Assurantiën. Dus toen de nieuwe eigenaren hun kantoor in America wilden verbouwen, was het vanzelfsprekend dat zij John daarvoor inschakelden: “Ik had het kantoor zo’n tien jaar geleden al eens verbouwd en ook doe ik geregeld de schades voor hun verzekeringen. Nu ging het om een grondige verbouwing. Het bestaande kantoor aan het woonhuis moest van binnen en van buiten flink worden aangepakt. Het kantoor is groter geworden en het moest ook een meer open uitstraling krijgen.”

 

Verbluffend mooie houten bekleding

Elements Vulcan is de top onder de houten gevelbekleding. De planken zijn van 100% Radiata Pine en ze worden afgewerkt met een natuurlijke olie. Elements Vulcan is gemodificeerd hout met de mooie uitstraling van edelhout. De planken zijn uiterst geschikt om er een strakke gevel mee te creëren. En door verschillende profielen met verschillende diktes te gebruiken ontstaat een verbluffend effect.

Fijne verwerking en mooi eindresultaat

“Wij hebben de houten gevelbekleding zelf geplaatst en Elements Vulcan verwerkt superfijn. Om te zorgen voor de juiste opbouw en ventilatie hebben we geschakeld met een adviseur van Plastica. Die kwam samen met onze leverancier Houthandel Looijmans een middag op locatie kijken en wij konden toen alle vragen stellen die we hadden. Zo konden we ervoor zorgen dat we de gevelbekleding op de juiste manier aan konden brengen én daardoor aanspraak maken op de 15 jaar garantie.”

“Een beetje gewaagd was het project wel. Het was vooraf moeilijk voor te stellen hoe het in de praktijk uit zou pakken, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Het ziet er goed uit met een wat speelsere en luxere uitstraling. En iedereen is er ook erg enthousiast over. Ik krijg er zelfs al meer werk uit.”

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven