Massief NT geeft kleur aan het duurzame Kindpark Boekel

Kindpark Boekel is een bijzonder project op het gebied van duurzaamheid. Het moderne, multifunctionele gebouw biedt vanaf schooljaar 2019-2020 ruimte aan twee basisscholen, een kinderopvang, buitenschoolse opvang en een GGD. De toepassing van Massief NT past mooi bij het duurzame karakter van het gebouw en de groen- en geeltinten sluiten aan bij de natuurlijke omgeving.

Gebruikte producten en kleuren

Massief NT
Gevelbekleding

Specificaties

MerkMassief NT
MateriaalKunststof
BevestigingVerlijmd
AdresParkweg 10, 5427 AL Boekel
Realisatie2019
ArchitectSROM architecten

Midden in het centrum van Boekel ligt een groot park. Op het terrein vinden de inwoners een sporthal en twee schoolgebouwen met opvang. Voor het nieuwste scholencomplex van bijna 2.500 m2 zochten de opdrachtgevers Saamscholen en StichtingGOO, samen met de gemeente naar een geheel nieuw concept dat zou bijdragen aan een schoner klimaat en dat toekomstbestendig is op het gebied van energiegebruik.

Een eindeloos glooiende vorm

Sebastiaan Robben van architectebureau SROM mocht het complex ontwerpen: “Ik had al de nodige ervaringen met schoolgebouwen en voor dit complex liet ik me inspireren door de möbius. Dit is een vorm zonder begin en einde. Deze doorlopende vorm vind je nu terug in het interieur en het exterieur van het gebouw. De rondingen in het gebouw geven de möbiusvorm extra kracht én ze passen het beste bij de omgeving. Zo konden we de bomen die er stonden heel gemakkelijk laten staan. We hebben het gebouw dus erg naar de context ontworpen.”

Toekomstbestendige geheel

Al deze maatregelen zorgen ervoor dat het gebouw behoorlijk toekomstbestendig is. En de gevelbekleding van Massief NT draagt daar ook zeker aan bij. Sebastiaan Robben: “Massief NT is een plaat die heel stevig is en wel tegen een stootje kan. Die hoeft dus niet snel vervangen te worden. Zelf heb ik al vaker Massief NT gebruikt en in dit geval heb ik er ook voor gekozen vanwege de kleur.”

Ondersteuning van het park

“In totaal heb ik zeven kleuren geel en groen gebruikt ter ondersteuning van het park om het gebouw heen. Als het winter is, verliezen de bomen hun bladeren en dan mis je dat frisse groen van het park. De gevel brengt de kleur dan terug in de omgeving. In de zomer werkt het net andersom. Dan camoufleren de bomen het complex als het ware. Wat verder nog bijzonder is, is dat de materialen in een ronde vorm zijn toegepast. Dat kan niet met alle materialen, maar wel met Massief NT. Al met al ben ik erg tevreden met het eindresultaat en de scholen gelukkig ook.”

Toon filters +

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.