Multifunctionele Locatie in Lith met Alucopal metalen gevelbekleding in de hoofdrol.

Na de samenvoeging van gemeente Lith met Oss had het oude gemeentehuis jarenlang geen functie meer. Totdat gemeente Oss het pand nieuw leven inblies door er een echte ontmoetingsplaats van te maken. Na een grondige verbouwing en renovatie zijn in de multifunctionele accommodatie (MFA) nu een basisschool, kinderdagverblijf, dorpshuis, bibliotheek en consultatiebureau gehuisvest. Echte eyecatchers zijn de entree en de podiumzaal, met in de hoofdrol de toepassing van Alucopal.

Gebruikte producten en kleuren

Alucopal
Gevelbekleding
34_9010-ZG

Specificaties

MerkAlucopal
MateriaalMetaal
BevestigingCasette, Verlijmd
AdresMarktplein, 5397 EW Lith
Realisatie2019
ArchitectElemans van den Hork architecten, Oss
ApplicateurFlow gevelapplicaties
ProjectkleurRAL 7048

Volgens Jeroen van Assouw is elk project uniek, maar dit project was wel heel bijzonder. Jeroen was bij MFA Lith betrokken als projectleider van Flow gevelapplicaties: “Wij leveren en monteren gevels in allerlei soorten. Als een architect een ontwerp heeft gemaakt, kijken wij vervolgens hoe het idee voor de gevel het beste kan worden uitgevoerd. We kijken naar de engineering, de materialen, bewerkingen, hoe de gevel bevestigd wordt… naar alles. Wat dat betreft was in dit project eigenlijk niets standaard.”

Een extra dimensie voor de gevel

Alucopal is zeer geschikt als duurzame gevelbekleding en goed toe te passen als vlak paneel of cassette. Het materiaal is buigbaar en vervormbaar en daardoor ook eenvoudig te verwerken in verschillende vormen voor bijvoorbeeld luifels en kolombekleding. Alucopal geeft de gevel een extra dimensie.

Bij dit project is Alucopal op drie plaatsen toegepast. Bij de opvallende luifelconstructie buiten bij de entree. Aan de buitenkant van de podiumzaal en ook binnen in die nieuwe aanbouw. Jeroen: “Die luifel is echt fantastisch. Het is een soort hoge overkapping die de entree echt markeert. Veel mensen vinden ’m erg aansprekend. De panelen binnen zijn vrij standaard toegepast. Maar aan de buitenkant is het nergens standaard.”

Metalen gevelbekleding Alucopal MFA Lith

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven