Uitbreiding Walburg College met levendig Cape Cod en strak Facapal

Het had wat voeten in de aarde, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Het Walburg College in Zwijndrecht had meer leslokalen nodig en daarom moest er een nieuw stuk aan de school worden gebouwd. Een bijzondere uitbreiding zorgt nu voor de nodige ruimte én het is een fraaie aanvulling op de uitstraling van het schoolgebouw.

Gebruikte producten en kleuren

Facapal
Gevelbekleding
16_0082
Cape Cod
Gevelbekleding

Specificaties

Merk Facapal
Kleur 0082 Wit
MerkCape Cod
MateriaalHout
TypeChannel Siding 137x18 mm
ProjectkleurenE8.10.50 (CCS31930), E4.10.40 (CCS72206), E4.10.60 (CCS73044)
BevestigingGenageld
AdresNorderstedtplein 6, 3332 GK Zwijndrecht
Realisatie2021
AannemerBreda Bouw B.V.
ArchitectArchitectenburo Frans van Roy
Geleverd doorRaab Karcher Breda
FotografiePulles & Pulles Reclame en Beeld

In opdracht van de Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden ging hoofdaannemer Breda Bouw aan de slag met de ontwerpen. Projectleider Mark Slob: “In totaal ging het om het creëren van 600 m² extra ruimte op de eerste en tweede verdieping. Dit hebben we gerealiseerd met een mooi bruggebouw tussen de gymzaal en het schoolgebouw dat er al stond. Het nieuwe deel kent een heel eigen stijl, maar past wel prima bij de bestaande bouw.”

Hout in drie tinten

Wat het nieuwe bruggebouw vooral kleur geeft, is de gevelbekleding in drie tinten Cape Cod. Mark Slob: “De architect, Frans van Rooij, had deze houten gevelbekleding al specifiek opgenomen in het bestek en wij konden ons er uitstekend in vinden. We hadden al ervaring met Cape Cod en die was erg positief. Ook hier zijn we tevreden over de verwerking van het materiaal én over het eindresultaat. De speling met die drie kleuren ziet er heel natuurlijk uit en hout is dankzij de uitstraling sowieso een gewild product voor gevels.”

Strak en licht buitenplafond

Wat verder bijzonder aan de uitbreiding is, is dat de nieuwbouw voor het Walburg College op palen staat. Mark Slob: “Hier heeft de school voor gekozen om tegemoet te komen aan de eisen van de gemeente. Dankzij deze hogere bouw kon de fietsenstalling eronder trouwens ook gewoon blijven staan. Het buitenplafond boven de fietsenstalling is bekleed met de kunststof gevelbekleding Facapal. Facapal is een multifunctionele volkern HPL plaat.”

“Wij hadden hier zelf nog niet eerder meegewerkt, maar de plaat paste naadloos aan op de uitvoering en toepassing bij het college. De opdrachtgever had heel bewust voor Facapal gekozen en ze wilden ook graag een uitvoering in wit. Het witte plafond oogt nu heel fris, ruimtelijk en strak. Esthetisch is het bijzonder fraai en Facapal is ook nog eens een materiaal dat lang meegaat. Hier hoeven wij voorlopig niet terug te komen voor onderhoud of vervanging.”

Weinig onderhoud, snel verwerkt

Zowel de Facapal als de Cape Cod gevelbekleding zijn onderhoudsarm en de planken en platen blijven lang mooi. De bevestiging was nog wel een uitdaging, in die zin dat Breda Bouw het hele traject in een kort en intensief tijdsbestek moest realiseren. Mark Slob: “Pas na een lang vergunningentraject kregen we groen licht en natuurlijk moesten we toen ook nog rekening houden met de schoollessen die gewoon doorgingen. We moesten alles dus goed en snel plannen en dat is gelukt. Ook het plaatsen van de Cape Cod en de Facapal verliep mooi volgens planning. Met deze uitbreiding kan het Walburg College nu de komende jaren weer goed vooruit.”

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven