Smartwoningen Aalsmeer voorzien van Alucopal aluminium gevelbekleding

Timpaan zorgt met haar Smartwoningen voor een innovatief concept op de woningmarkt. Met deze woningen wil de projectontwikkelaar hoogwaardig wonen voor iedereen mogelijk maken. De Smartwoningen staan dan ook voor betaalbaar wonen, zónder in te boeten op kwaliteit. Sinds eind 2021 vormt Alucopal gevelbekleding een vast onderdeel van dit bijzondere concept.

Gebruikte producten en kleuren

Alucopal
Gevelbekleding

Specificaties

MerkAlucopal
MateriaalMetaal
BevestigingGeschroefd
AdresZwarteweg, 1431 VH Aalsmeer
Realisatie2022
Architect - concept Timpaan
AannemerVastbouw B.V.
Geleverd doorRaab Karcher Vriezenveen

Slimme prefab-oplossing van Alucopal voor Timpaan Smartwoningen

We kunnen er niet omheen: de vraag naar woningen is veel groter dan het aanbod. Het blijft nog steeds lastig voor alleenstaanden, kleine huishoudens en senioren om een woning te kopen. Projectontwikkelaar Timpaan wil creatieve oplossingen bieden voor complexe woonvraagstukken. Dit leidde al tot de succesvolle Verandawoning. Met dit woningconcept zijn in Nederland ruim 14 projecten met in totaal meer dan 400 woningen gerealiseerd. Inmiddels is de Verandawoning doorontwikkeld om te voldoen aan de uitdagingen van deze tijd. Met de groei van één- en tweepersoonshuishoudens is immers ook de vraag naar kleinere grondgebonden woningen groter geworden.

Optimale voorbereiding

Robin: “Alucopal is een mooi product om te verwerken. Je kunt er alles mee. Het is een licht materiaal van aluminium composiet, het vergt weinig onderhoud en het is goed schoon te houden. Om de Smartwoningen betaalbaar te houden is het belangrijk dat de applicateur de bouwmaterialen zo snel mogelijk kan verwerken op de bouw. Dankzij onze eigen zagerij- en bewerkingsafdeling Flexx kunnen wij het hele pakket als een cadeautje aanleveren. Flexx zorgt ervoor dat de Alucopal platen helemaal op maat worden gefreesd. Vervolgens worden ze ook duidelijk genummerd en op de juiste manier gepalleteerd. Dit scheelt heel veel montagetijd, het voorkomt fouten en problemen en hiermee levert het uiteindelijk ook geld op.”

Vraag naar prefab neemt toe

Inmiddels zijn de kant-en-klare Alucopal pakketten al succesvol toegepast bij de 24 Smartwoningen in Aalsmeer. Voor eind 2022 en begin 2023 staan er ook nog 32 woningen in Heiloo en 20 woningen in Culemburg op de planning. En er is meer vraag naar deze snelle oplossing. Robin: “Je ziet over de hele linie dat de vraag naar prefab toeneemt en daar is Flexx helemaal op ingericht. In onze eigen werkplaats kunnen we alles onder de perfecte omstandigheden zagen, frezen en verder voorbereiden. We hebben daar alle ruimte voor en de beste machines en apparatuur altijd binnen handbereik. Op de bouw scheelt dit voorwerk vervolgens heel veel tijd.”

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven