Cape Cod in verschillende groentinten voor een typisch Volendamse uitstraling

Landal Volendam is een compleet nieuw vakantiepark aan het Markermeer. Het park sluit met 42 duurzame, toekomstbestendige recreatiewoningen aan op de groeiende vraag naar meer ruimte en luxe. Daarnaast passen de woningen ook nog eens perfect bij de unieke, authentieke Volendamse omgeving. Ze bieden exact die beleving en uitstraling die mensen verwachten als ze dit internationaal bekende vissersdorp bezoeken.

kunststof gevelbekleding Massief NT Vakantiepark Volendam
kunststof gevelbekleding Massief NT Vakantiepark Volendam
kunststof gevelbekleding Massief NT Vakantiepark Volendam

Gebruikte producten en kleuren

Cape Cod
Gevelbekleding

Specificaties

MateriaalHout
TypeHalfhout rabat en V-profiel
BevestigingGenageld
AdresSlobbeland 5, 1131 AA Volendam
Realisatie2020
ArchitectFactor Architecten
OpdrachtgeverVestia
AannemerBouwbedrijf Bakker Arkel

Volendam is een van de meest populaire plekken voor toeristen uit binnen- én buitenland. Een nieuw vakantiepark biedt ruimte aan toeristen en recreanten die wat langer in deze omgeving willen verblijven. Het ontwerp van architect Hayke Zweede biedt precies dat waar de huurders naar op zoek zijn: een typische Volendamse woning met uitzicht op het water. Het vakantiepark lijkt ook architectonisch op de huizen van het vissersdorp. De rode daken, de stenen onderbouw en de houten opbouw zorgen samen met de witte kozijnen, windveren en geveldecoratie voor een echt Volendamse uitstraling.

Toekomstbestendig gebouwd

Achter Vakantiepark Landal Volendam zitten particuliere investeerders met Landal Greenparks als verhuurder. Van Wijnen heeft de bouw van de vakantiewoningen gerealiseerd en BMN bouwmaterialen was betrokken als leverancier en ondersteunende partij. De woningen zijn met luchtwarmtepomp, vloerverwarming en infraroodpanelen ook duurzaam en toekomstbestendig. Daar past de keuze voor Cape Cod ook uitstekend bij. Sweder Salters, productspecialist hout, plaatmateriaal en gevelbekleding bij BMN: “Toen ik bij het project betrokken werd, hadden Plastica en Van Wijnen Recreatiebouw het materiaal voor de gevels al kortgesloten. De keuze was gevallen op houten Cape Cod gevelbekleding. Cape Cod is een product met een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Daarbij is het ook een duurzaam product met een langere onderhoudscyclus en dat is interessant voor de betrokken beleggers.”

Mooie, natuurlijke look

Cape Cod is een houten gevelbekleding van Noord-Amerikaans grenen uit duurzaam beheerde bossen. Het materiaal is bewerkt volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming en is bijzonder onderhoudsarm. De gevelbekleding biedt jaren weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden. Plastica geeft dan ook lange garanties op de kwaliteit én het behoud van de kleuren. Cape Cod heeft een warme, landelijke uitstraling en het hout is bovendien leverbaar in alle mogelijke kleuren.

Het zit er mooi op

Sweder is vooral betrokken bij de logistieke ontzorging van het project en de ondersteuning van de werkvoorbereiding: “Het contact met Plastica was daarbij ook goed. Ze zijn ook een aantal keer op het werk langsgekomen. We hadden een goede samenwerking waarbij we de standaard uitdagingen die zich bij dergelijke projecten voordoen, goed hebben getackeld. Ook de uitvoerders en timmermannen waren te spreken over de verwerking van de Cape Cod. Ze zeiden ‘Het zit er mooi op’. En dat vind ik zelf ook. Cape Cod is in heel veel kleuren mogelijk en hier is gekozen voor vier verschillende tinten groen. Elk blok vakantiewoningen heeft nu een eigen, kenmerkende kleur. Al met al is het een prachtig project geworden waarbij de houten gevelbekleding mooi tot uiting komt.”

Volendam houten gevelbekleding

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven