Elements Vulcan als duurzame oplossing voor moderne villa in Boxmeer

Het moest een moderne villa worden. Strak, eigentijds én in het ontwerp moesten traditionele materialen terugkomen. Studio Wauw ging met alle wensen en eisen aan de slag en ontwierp een bijzondere woning mét houten gevelbekleding. De verspringende houten gevelbekleding Elements Vulcan zorgt nu voor een warme uitstraling en een ruimtelijke gelaagdheid.

Gebruikte producten en kleuren

Elements Vulcan
Gevelbekleding

Specificaties

MerkElements Vulcan
TypeWanaka, Tolaga, Oukura
MateriaalHout
BevestigingGeschroefd
Adresop aanvraag (particuliere woning)
Realisatie2021
ArchitectStudio Wauw
AannemerAVH Bouw

Studio Wauw is een samenwerking tussen SROM en Kantoor Princen, waarbij Princen zorgt voor de begeleiding van het bouwproces en SROM tekent voor het ontwerp. Sebastiaan Robben was de ontwerper van deze gloednieuwe villa in Boxmeer: “Het bijzondere aan dit project was dat we een moderne vormgeving moesten combineren met traditionele materialen. Zo mochten we bijvoorbeeld niet werken met stucwerk, maar juist weer wel met natuursteen, baksteen, zink en hout.”

Het hout líjkt onbehandeld

Volgens Sebastiaan wordt hout steeds vaker ingezet bij moderne villa’s: “Het geeft de woning nét dat beetje extra warmte. Vroeger zag je dat hout aan de gevel al snel werd geschilderd, gelakt of gebeitst. Tegenwoordig is het juist de trend om hout zo natuurlijk mogelijk in te zetten. Het komt dus over alsof het niet behandeld is, maar ondertussen is Elements Vulcan wel thermisch verduurzaamd en dus goed beschermd tegen de elementen. Voor de villa in Boxmeer hebben we daarbij voor de natuurlijke kleur teak gekozen.”

Drie profielen voor gelaagdheid

“Voor deze toepassingen wilden we wel stevig hout, dat ook niet zou kromtrekken. Elements Vulcan heeft voldoende massa voor dit ontwerp. Daarnaast konden we het ook nog eens in verschillende profielen toepassen. We hebben uiteindelijk met drie verschillende diktes gewerkt. Hierdoor is het niet een saaie, vlakke gevel geworden. Door de dikkere en dunnere profielen te combineren, creëer je verspringingen die voor een bepaalde gelaagdheid zorgen. En dat is een mooi detail geworden binnen het moderne geheel.”

Boxmeer, Woonhuis, Elements Vulcan houten gevelbekleding

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven