Gedateerde villa uit 1971 omgetoverd met Cape Cod houten gevelbekleding

Van verouderd naar duurzaam eigentijds mét Cape Cod in prachtig zwart

“Het meest duurzame dat je kunt doen als architect, is zoveel mogelijk behouden. Als de basis goed is, kun je een verouderd gebouw zeker nog nieuw leven inblazen.” Jan-Peter Wenink van Wenink Holtkamp Architecten ging aan de slag met een flink gedateerde villa uit 1971 en wist de villa om te toveren tot een eigentijdse verschijning die perfect past in de groene omgeving.

Gebruikte producten en kleuren

Cape Cod
Gevelbekleding

Specificaties

MerkCape Cod
TypeBoard 136x18 en batten 64x18, open gemonteerd
MateriaalHout
BevestigingGenageld
AdresGeldrop
Realisatie2020
ArchitectWenink Holtkamp Architecten
AannemerVan Kaathoven Bouw B.V.
LeverancierRaab Karcher Eindhoven

De villa werd begin jaren 70 gebouwd op een royaal kavel in een zeer groene en ruim opgezette wijk in het Brabantse Geldrop. Jan-Peter Wenink: “Wij werden door de nieuwe eigenaren benaderd. Die hadden het net aangekocht in zeer verouderde staat, maar ze zagen er absoluut nog mogelijkheden in. Wij zagen dat ook. De uitstraling van de woning was erg gedateerd, het energielabel was te laag en er was veel achterstallig onderhoud. Toch waren er meer dan genoeg aanknopingspunten voor behoud van de woning.  Zo had het originele ontwerp in de basis nog veel kwaliteit. De plattegronden waren helder van opzet en er zat een heel bijzondere routing in het huis.”

Hout was ook hier de beste keuze

“Voor de buitenkant hebben we een nieuwe, duurzame schil ontworpen. De eigenaren wilden eerst stucwerk, maar we hebben ze kunnen overtuigen dat hout echt de beste keus was voor dit huis en deze omgeving. Hout is een duurzaam product en als je het onderhoudt, blijft het echt heel lang goed. Als gevelbekleding hebben we gekozen voor fijn bezaagd, verduurzaamd, zwart hout. De rustige detaillering in combinatie met de donkere kleur van het gekozen materiaal maakt de woning weer eigentijds. Ook blend het zwart enorm mooi met het groen van de omgeving; de kleuren gaan bijna in elkaar op. Achter het zwarte hout bevindt zich een dik pakket isolatie en het zwarte dak is volledig voorzien van zonnepanelen. Die vallen binnen het zwarte geheel overigens helemaal niet op.”

houten gevelbekleding cape cod villa geldrop

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven