Van gedateerde woning naar eigentijdse, beeldbepalende villa met Elements Vulcan

Het is bijna niet voor te stellen. Dat die opvallende villa waarvoor voorbijgangers nu spontaan stoppen, er lange tijd volledig vergeten bij lag. De nieuwe uitstraling met wit stucwerk en houten bekleding van Elements Vulcan maakt een wereld van verschil. Hét succes achter de complete transformatie: een bijzonder ontwerp, een uitstekende samenwerking én echt vakmanschap.

Gebruikte producten en kleuren

Elements Vulcan
Gevelbekleding

Specificaties

MerkElements Vulcan
MateriaalHout
BevestigingGenageld
AdresHazelaar 26, 5552 EC Valkenswaard.
Realisatie2020
ArchitectMargry Arts Architecten BNA BV

De verouderde villa in Valkenswaard stond lang te koop. Het pand was gedateerd en het was daardoor lastig een nieuwe koper te vinden. Tot Margry Arts Architecten de verborgen potentie in beeld brachten. Op basis van hun artist impression vond de villa een nieuwe eigenaar én kon de verbouwing van start gaan.

 

Aandacht voor de verwerking

In de ruime showroom van Houthandel Looijmans konden de eigenaren zelf komen kijken naar de verschillende profielen en kleuren. Uiteindelijk hebben ze in overleg met Jan Emmers gekozen voor het profiel Huntly in de kleur Straw. Jan: “Het is geen rechttoe rechtaan huis. Het is speels met vreemde hoeken en meerdere verdiepingen. In totaal ging het om bijna vier kilometer Elements Vulcan en het was dan ook een vrij intensief project. Je moet alles goed rondom het huis berekenen om de planken mooi aan te laten sluiten. Ook de verwerking van het hout is ontzettend belangrijk. Zo moet je terdege rekening houden met de ventilatie als je wilt dat de houten gevel lang meegaat.”

Visitekaartje voor vakmanschap

Het eindresultaat is nu niet alleen duurzaam, maar ook ontzettend mooi. Jan: “Het is een visitekaartje voor Elements Vulcan. Ik zei laatst tegen een nieuwe klant ‘kom maar eens meekijken, want dat is perfect voor jouw huis’ en die was ook meteen om.”

De eigenaren – Erik en Mariëlle Snoeijen – zijn ook zeker tevreden: “Het hout valt heel erg op, het is gezichtsbepalend voor het ontwerp. Mensen stoppen nu letterlijk voor het huis om ernaar te kijken. De detaillering en afwerking door Jan is echt vakmanschap en het resultaat is eigenlijk nog mooier dan verwacht.”

Valkenswaard Villa Elements Vulcan houten gevelbekleding

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven