Moderne, lichte schuurwoning met Elements Vulcan in de natuurlijke kleur Straw

Blauwestad is een uniek stukje Nederland. Wat ooit akkerland was, is nu een aantrekkelijk woongebied. Ook Grietje Reinders en haar man hebben hier hun ideale huis gebouwd. Licht, ruim en direct aan het water. En de Elements Vulcan gevelbekleding in de kleur Straw maakt het plaatje compleet.

Gebruikte producten en kleuren

Elements Vulcan
Gevelbekleding

Specificaties

MerkElements Vulcan
MateriaalHout
BevestigingGeschroefd
Adres(op aanvraag) particuliere woning te Blauwestad
Realisatie2022
Geleverd doorBMN Groningen

Oldambt in de provincie Groningen is omgeven door een groot meer en ongerepte natuur. De streek is bekend om haar uitgestrekte graanvelden. Bijna alle kavels in het nieuwe project Blauwestad liggen aan het Oldambtmeer. De inwoners hebben de woningen zelf ontworpen of laten ontwerpen en dat resulteert nu in prachtige woningen aan het water. Ook Grietje Reinders en haar man Ferdinand Vinke hebben er hun droomhuis laten bouwen. “We hebben altijd tegen elkaar gezegd: als we met pensioen gaan willen we een huis aan het water met een bootje erbij. We zijn nog niet met pensioen en de boot is er ook nog niet, maar het huis staat er al wel.”

De kleur is zo bepalend voor de uitstraling

“Van onze aannemer uit Groningen hadden we al heel mooie schuurwoningen gezien. Die waren alleen uitgevoerd met zwart hout en dat was niet echt onze stijl. Wij wilden alles graag wat lichter. De kleur van het hout is ook zó bepalend voor de uitstraling van de woning. Samen met de architect hebben we zelf alles naar eigen smaak bepaald. De achterkant werd de waterkant en daar wilden we dus veel glas voor het uitzicht en de houten gevelbekleding hielden we heel licht.”

De bewoners van de schuurwoning kozen daarbij heel bewust voor Elements Vulcan in de kleur Straw. “Onze aannemer had Elements Vulcan Pearl liggen en dat vonden we heel mooi. We konden toen bij een aantal woningen kijken die ze er al mee hadden bekleed en toen sprong er meteen eentje uit. Die had de kleur Straw. Heel licht en met een beetje grijs erdoor dat perfect past bij de stenen en de antraciet deur. We waren meteen om.”

Blokverlijmd en dus bijna geen werking

Elements Vulcan staat voor natuurlijk gemodificeerd hout met de uitstraling van edelhout. De planken zijn van Radiata Pine en worden afgewerkt met een watergedragen olie of Sioo:x. Het heeft een verticale nerforiëntatie en is blokverlijmd. Hierdoor is de stabiliteit van het hout beter en werkt het minder. Voor Ferdinand was dit een belangrijk punt: “Hij is de zoon van een timmerman en hij heeft er daardoor een meer vaktechnische blik op. Ik kijk zelf meer naar de uitstraling. Ik wist niet wat voor soort hout het was of om welke uitvoering het ging, maar ik vond het wel heel erg mooi. Uiteindelijk heeft het heel erg goed uitgepakt. Misschien heeft het mijn verwachtingen zelfs wel overtroffen. We krijgen ook heel veel complimenten van andere mensen. We hebben nu echt ons droomhuis, voor nu én na ons pensioen. En daar zijn we wel wat eigenwijs in, want veel mensen gaan kleiner wonen als ze ouder worden. Daar hebben wij dus juist niet voor gekozen. Wij wilden niet alleen een huis voor onszelf, maar ook een plaats waar onze kinderen en kleinkinderen graag zouden komen. Dat is gelukt en we zijn er heel erg blij mee.”

Elements vulcan gevelbekleding op huis

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven