“We brengen de mogelijkheden voor circulair wonen tot leven”

Aan De Loskade, op het voormalige Suikerfabriek terrein in Groningen, wordt er volop geëxperimenteerd in ‘de circulaire wijk van overmorgen’. De pop-up wijk is compleet gericht op duurzame innovaties in een experimentele omgeving. En ook Plastica is van de partij met duurzame gevelbekleding van Cape Cod, Vulcan en Tripanel. Wat dé oplossing voor de toekomst is… we gaan het samen ontdekken.

Gebruikte producten en kleuren

Cape Cod
Gevelbekleding
33_ST21
33_ST18
Tripanel
Gevelbekleding

Specificaties

MerkCape Cod, Tripanel
MateriaalHout
BevestigingGeschroefd, Genageld
AdresSuikerlaan, 9743 DA Groningen
Realisatie2019

Van Wijnen is de initiatiefnemer en opdrachtgever achter dit bijzondere project. Marije Kamphuijs, manager circulariteit bij Van Wijnen: “Dit is voor het eerst dat we een hele wijk als proeftuin hebben. Een echte woonwijk waar we tot 2030 kunnen uitproberen en testen. Zodat wij én onze partners ontdekken wat werkt en wat beter kan, in een échte woonomgeving.”

Echt ervaren wat er met gevelbekleding kan

“Aan De Loskade kunnen we net dát stapje verder gaan met testen. We werken bij de woonhuizen met onder meer verschillende zonnepanelen, warmtepompen én gevelbekledingen. We willen hier samen met samenwerkingspartners als Plastica laten zien wat er allemaal mogelijk is. Plastica heeft ervoor gekozen om drie soorten gevelbekleding in te zetten: Cape Cod, Vulcan en Tripanel. Deze drie houten gevelbekledingen komen uit verschillende prijsklassen. En om juist ook de opdrachtgevers en bewoners te laten ervaren wat de verschillen en de mogelijkheden zijn, passen we ze toe in deze circulaire wijk. Vaak kiezen opdrachtgevers nu nog voor keramiek, maar hier kunnen we ze de alternatieven echt in de praktijk laten zien.”

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven