Gewaagde uitstraling met prachtig houten gevels van Cape Cod

Op het voormalige kruitfabriek terrein in Muiden verrijst een bijzondere woonwijk: De Krijgsman Muiden. Een uniek gebied gelegen tussen de kleine karaktervolle vestingstad Muiden en Amsterdam, waar in totaal circa 1.300 woningen gebouwd worden. De villa’s in het Kruitbos springen er daarbij echt uit, met eigentijdse ontwerpen geïnspireerd door romantische buitenhuizen uit de jaren ’30. De houten, robuuste gevels van deze woningen refereren aan de oude kruitfabriek in Muiden én ze zorgen voor een gewaagde en toch heel treffende uitstraling.

Gebruikte producten en kleuren

Cape Cod
Gevelbekleding
33_CCS70001
33_CCS71986
33_CCS70002
33_C060
33_CCS20024

Specificaties

MerkCape Cod
TypeChannel Sidings en Board & Batten
MateriaalHout
BevestigingGenageld
AdresKruitpad, Muiden
Realisatie2023
Architect boothuizenZeinstra Verbeek Architecten
Architect rietgedekte villa'sEVE Architecten
AannemerLichtenberg Bouwgroep
DealerRaab Karcher Rijssen

Lichtenberg Bouwgroep is de uitvoerder achter de bijzondere rietgedekte villa’s en de boot- en havenhuizen. Planvoorbereider Martijn Nuijsink: “Voor de vastgoedontwikkelaar achter dit project hadden we al eerder rietgedekte villa’s aan het water gerealiseerd. Dit vormde een mooi referentiekader voor de woonhuizen met rieten kap op het voormalige terrein van de kruitfabriek tussen Muiden, Amsterdam en Het Gooi. Ook hier ontwierpen we met EVE Architecten weer unieke woningen. In totaal ging het om 31 woningen, van vrijstaande villa’s tot half vrijstaande villa’s. Alle villa’s hebben een rieten dak en houten gevelbekleding in verschillende tinten. Door de keuze van verduurzaamd hout in de gevel en fraaie aluminium kozijnen zijn de villa’s zeer onderhoudsvriendelijk. De ruime woningen geven de kopers nog veel vrijheid om het naar wens in te richten.”

Uitgesproken eigen stijl

Na de woningen met rieten dak volgde ook de opdracht voor vier havenhuizen en vier luxe boothuizen. Martijn Nuijsink: “Deze huizen ontwierpen we samen met Zeinstra Verbeek architecten. Wat ik het bijzondere aan het hele project vindt is dat de verschillende ontwerpen bij elkaar in de straat staan en mooi in elkaar overlopen, maar dat ze ieder wel een heel eigen signatuur hebben. De woningen hebben sowieso een heel eigen architectuur en een uitgesproken materialisatie stijl. Hier is heel bewust voor gekozen. De wijk ligt dichtbij Amsterdam en Het Gooi, maar gaat absoluut voor een unieke stijl.”

Keuze voor duurzaam hout

“Wat die eigen stijl inhoudt? Dat zie je vooral terug in het gebruik van veel duurzaam hout. De keuze voor hout komt voort uit de natuurlijke omgeving van bos en water. De woningen hebben houten veranda’s, houten aanlegplaatsen én houten gevels met verticale planken van Cape Cod. De rietgedekte villa’s hebben grote gevels met drie tinten Sandalwood die prachtig bij de aanlegsteigers passen. De houten, robuuste gevels van de havenhuizen refereren aan de oude kruitfabriek. En typerend aan de boothuizen is het contrast tussen de zwarte houten geveldelen en de witte kozijnen. En bij de huizen met taupe gevels contrasteren de zwarte gevels weer mooi. Heel gedurfd, maar het past ontzettend goed bij elkaar.”

Noord-Amerikaans grenen

Alle geleverde Cape Cod gevelbekleding voldoet aan het Greenworks-label. Cape Cod behoort daarmee tot het meest duurzame assortiment bouwmaterialen van BMN. Cape Cod is een houten gevelbekleding van Noord-Amerikaans grenen uit duurzaam beheerde bossen. Het materiaal is bewerkt volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming en is bijzonder onderhoudsarm. De gevelbekleding biedt jaren weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden. Cape Cod heeft een warme, landelijke uitstraling en het hout is bovendien leverbaar in alle mogelijke kleuren.

Prachtige kwaliteit

Martijn Nuijsink: “Het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen geeft de huizen een prachtige robuuste en natuurlijke uitstraling. Dat was ook een specifieke wens vanuit de opdrachtgever. In het beeldkwaliteitsplan koos de ontwikkelaar al voor Cape Cod. Ook de kleuren lagen al vast. Wij konden ons daar overigens prima in vinden. De aandacht waarmee het product Cape Cod geproduceerd is, dat zie je af aan de prachtige kwaliteit van de gevelpanelen. En het gebruik van deze kleuren en uitvoeringen zorgt echt voor een Wow-moment bij veel mensen. De ontwikkelaar heeft echt wel lef gehad om de woningen zo naast elkaar te bouwen. Het was een gewaagd beeldkwaliteitsplan, maar in de praktijk klopt het helemaal.”

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven