Hoogsteder_prisma_massiefnt_kunststofgevelbekleding_4
Hoogsteder_prisma_massiefnt_kunststofgevelbekleding_5
Hoogsteder_prisma_massiefnt_kunststofgevelbekleding_3
Hoogsteder_prisma_massiefnt_kunststofgevelbekleding_2
Hoogsteder_prisma_massiefnt_kunststofgevelbekleding_1

Bedrijfspand

Adres Prismalaan West 43, 2665 ZG Bleiswijk
Product Massief NT
Materiaal Kunststof
Kleur 0923 Soft eiken
Bevestiging Verlijmd
Realisatie 2019
Architect Bogaerds Architecten

“Een duurzame, logistieke hal met een persoonlijke uitstraling”

Groente- en fruitspecialist Hoogsteder Groep heeft een gloednieuw distributiecentrum van 8.000 vierkante meter op het Prisma Bedrijvenpark in Bleiswijk betrokken. Het bijzondere van deze logistieke hal is de zachtere, warme uitstraling en de toepassing van Massief NT in ‘soft eiken’.

Pieter Oskam van Bogaerds Architecten heeft het pand ontworpen in overleg met de opdrachtgever én de toekomstige gebruikers: “WDP Nederland is de eigenaar van het pand en wij hebben al vaker hallen voor deze logistieke vastgoedspecialist mogen ontwerpen. Wat kenmerkend is voor WDP is dat de huurders al in het ontwerpproces mee aan tafel zitten, zodat zij aan kunnen geven wat hun wensen en behoeften zijn. Hoogsteder, een dochteronderneming van The Greenery, heeft er dus aan bijgedragen hoe het pand er uiteindelijk uit is komen te zien.”

Over tien jaar nóg mooi
Pieter Oskam: “Hoogsteder gaf aan dat zij graag een duurzaam pand wilde met een warme uitstraling. Deze wens heeft ook de keuze van de toegepaste materialen bepaald. Bij logistieke hallen werk je vaak met betonnen plinten met daar bovenop stalen sandwichpanelen. Hiermee kun je geen warme uitstraling creëren en dus zijn we andere mogelijkheden gaan onderzoeken. Toepassingen die wel ‘hufterproof’ zijn, maar niet kaal en kil. We hebben ook gekeken naar houten gevelbekleding, maar uiteindelijk zijn we uitgekomen op Massief NT van Plastica Plaat. Met deze gevelbekleding konden we én voor de gewenste uitstraling gaan én tegemoetkomen aan de wens een duurzame oplossing te bieden die er gegarandeerd ook nog goed uitziet over tien jaar.”

Massief NT is de kunststof gevelbekleding die jaar in jaar uit mooi blijft. Massief NT biedt zelfs tien jaar garantie, óók op de kleur. De kunststof gevelbekleding is standaard PEFC gecertificeerd en wordt standaard uitgevoerd in Euroklasse B. Het materiaal is weerbestendig, voorzien van een sterke acrylaat toplaag en altijd dubbelzijdig te gebruiken.

G
root gebaar op de gevel
De keuze van de architect en de opdrachtgevers viel op Massief NT in kleur Soft eiken, 8 mm dik en voorzien van schijnvoegen. Pieter Oskam: “We hebben zo veel mogelijk het gevoel van planken en de menselijke maat teruggehaald naar de hal. Door zaagsnedes aan te brengen in de lengterichting creëren we echt het effect van houten planken. Van een afstand is het wel degelijk een groot gebaar op de gevel. En van dichtbij zie je de planken en de menselijke maat. Hierdoor is het een heel andere gevel dan normaal. Veel warmer en persoonlijker.”

“Ik kende Massief NT al wel van naam, maar ik had het zelf nog niet eerder toegepast. Het is me heel goed bevallen. We hebben veel overleg gehad met DAS Bouwsystemen over de montage van de gevelbekleding en dat werkte heel erg prettig. Wat heel fijn is aan de platen Massief NT is dat ze een donkere kern hebben die bijdragen aan de natuurlijke uitstraling. Bij andere kunststofplaten heb je vaak te maken met een witte of zwarte binnenkant en dat leidt voor een stijlbreuk aan de kopse kanten en als je wilt werken met schijnvoegen.”

“Het eindresultaat mag er zeker zijn. Wat daar ook nog eens aan bijdraagt is de verlichting. Er is voor gekozen om de houten accenten aan te lichten en dat komt ’s nachts heel mooi op. Het zorgt voor een warme uitstraling en een zekere tastbaarheid van het materiaal. Het pand heeft nu echt een unieke, eigen persoonlijkheid.”


Beelden: Bogaerds Architecten 

Realisatie door: DAS Bouwsystemen Waalwijk


Gebruikte producten en kleuren