Rhombus profiel of dubbele Rhombus profiel

Rhombus profiel of dubbele rhombus profiel voor luxe geveluitstraling

Het rhombus profiel is een populair veelzijdig en open houten gevelbekleding profiel. U kunt het rhombus profiel verticaal en horizontaal toepassen. Dit zorgt voor eindeloos veel ontwerp mogelijkheden. Een gevel met een rhombus profiel straalt klasse en luxe uit.

Rhombus staat voor ruit. Dit is ook exact hoe een rhombus profiel er uit ziet; ruitvormig. Het profiel staat daarom ook wel bekend als het “wiebertjes”- profiel. Een leuk voordeel van het rhombus profiel is dat u de vrijheid heeft om te spelen met tussenruimtes. U bepaalt zelf hoe ver u de latten uit elkaar plaatst. ( Met een minimum afstand van 6 mm )

Rhombus-profiel-elements

Rhombus profiel verticaal of horizontaal toepassen?

De meeste mensen zetten het rhombus profiel in als horizontale gevelbekleding. Dit neemt niet weg dat het rhombus profiel verticaal ook voor prachtige gevels zorgt.

Doordat het profiel is schuine kanten heeft is er - (zeker bij de horizontale toepassing ) altijd een perfecte, natuurlijke afwatering.

Het open karakter van dit gevelprofiel waarborgt ook een goede ventilatie van het achterliggende materiaal. Ventilatie, regelwerk en een correcte bevestiging zijn erg belangrijk. Neem daarom voor de montage altijd goed de voorschriften door of neem contact op met een van onze commercieel technisch adviseurs. Zij helpen u graag verder.

Rhombus profiel van Cape Cod of Elements Vulcan?

Wanneer u voor een rhombus profiel kiest, heeft u bij Plastica de keuze uit twee merken.

Cape Cod
Elements Vulcan

Hier ziet u een school voorzien van het Cape Cod rhombus profiel, toegepast in diverse kleuren.

 

Maak de verbinding tussen binnen en buiten

Een interessant voordeel van het rhombus profiel is dat u door de plaatsing van de profielen geen inkijk heeft maar wel profiteert van lichtinval. Bijvoorbeeld wanneer u het profiel toepast als zijwand in een veranda of bij een andere afscheiding.

Het rhombus profiel is dan ook populair bij buitentoepassingen. Maar heeft u wel eens gedacht om het profiel door te trekken en de verbinding te maken tussen binnen en buiten? Hiermee creëert u eenheid en een mooi lijnenspel. Verder is het rhombus profiel natuurlijk ook uitstekend geschikt om enkel in te zetten als interieur toepassing.

Hieronder ziet u een clubgebouw waarbij het Cape Cod rhombus profiel zowel in het in- als exterieur is toegepast. Lees hier meer over dit project.

 

rhombus-profiel-capecod

Dubbele rhombus

In onze collectie van Cape Cod houten gevelbekleding heeft u naast het rhombus profiel ook de mogelijkheid om te kiezen voor het dubbele rhombus profiel. Hiermee creëert u een gesloten gevelprofiel. Het dubbele rhombus profiel is eveneens horizontaal en verticaal toe te passen.

 

dubbele-rhombus-profiel-capecod

Meer houten gevelbekleding profielen

Naast het normale rhombus profiel en het dubbele rhombus profiel zijn er nog tal van andere profielen. Elk profiel zorgt voor een eigen unieke uitstraling. Zo kunt u er tegenwoordig ook voor kiezen om te werken met verschillende breedtes en diktes en zo ritme toevoegen aan uw gevel. Bekijk onze referentiepagina maar eens om inspiratie op te doen.

 


Vraag direct een Rhombus monster aan!

Gerelateerd nieuws