Solid Surface platen

Meganite is een Solid Surface materiaal. Dankzij de samenstelling en de vormmogelijkheden kunt u er de meest waanzinnige ontwerpen mee maken. Daarbij kunt u de platen naadloos verwerken. Dat is niet alleen een lust voor het oog, maar ook heel hygiënisch. Meganite is dankzij de samenstelling ook nog eens bestand tegen schadelijke invloeden van een groot aantal chemische middelen. Solid Surface platen van Meganite voldoen aan de hoogste kwaliteitsvoorwaarden en de platen zijn daardoor breed inzetbaar, van de zorg tot horeca en van retail tot scheepvaart. De complete collectie van Meganite is IMO gecertificeerd en is dus geschikt voor toepassingen op zeewaardige schepen.

  • Duurzame en naadloze oppervlakken
  • Eindeloze mogelijkheden qua design
  • Platen met decoren van gerecycled materiaal
  • Leverbaar in verschillende breedtes tot 1500 mm voor het minimaliseren van verwerkingstijd en zaagverlies
  • Krassen op donkere kleuren nauwelijks zichtbaar (X-serie)
  • Leverbaar met antibacterieel oppervlak en kern (AcryMed)
  • Gecertificeerde kwaliteit voor de zorg, horeca en scheepvaart
     

Vraag vrijblijvend een Meganite monster aanSOLID SURFACE KLEUREN; diverse decoren en speciale uitvoeringen

Meganite is verkrijgbaar in een uitgebreide collectie van decoren en uitvoeringen. Hierdoor past het materiaal in iedere ruimte en is het geschikt voor elke toepassing. Bekijk hier een overzicht van alle Solid Surface kleuren en vraag direct een Solid Surface kleurmonster naar keuze aan. 

Wilt u Meganite toepassen in ruimtes waar hygiëne de allerhoogste prioriteit heeft? Kies dan voor AcryMed. Dit is een speciale variant die ervoor zorgt dat bacteriën tot wel 99,9% gereduceerd worden. U leest er alles over in deze brochure.
 

Thermoforming; optimale ontwerpvrijheid

Alle Solid Surface platen van Meganite kunnen thermisch vervormd worden. Echter de speciale Flexy White heeft dankzij de samenstelling van de kern nog meer ontwerpmogelijkheden en is ook sneller en eenvoudiger te vervormen. Zelfs de kleinste buigradius is haalbaar met dit decor. Flexy White kan letterlijk dubbelgevouwen worden. Hiermee passen Solid Surface platen van Meganite in elk ontwerp. 
 


Stuur mij vrijblijvend een Flexy White monster toe

Meganite True Terrazzo decoren

Het authentieke Terrazzo krijgt een moderne look en esthetische uitstraling met de Meganite Terrazzo lijn. In vergelijking met de originele Terrazzotegels heeft Meganite een solide en naadloos oppervlak. Een hygiënische werkomgeving is dan ook gewaarborgd. Bacteriën en schimmels krijgen hierbij geen schijn van kans. Meganite is duurzaam, makkelijk te reinigen en te onderhouden. De True Terrazzo decoren zijn geschikt voor uiteenlopende sectoren; van de gezondheidszorg, horeca tot woonruimtes.

True Terrazzo decoren zijn verkrijgbaar in een dikte van 12 mm (originele Terrazzotegels zijn 20 mm). Hierdoor biedt het tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van thermoforming voor een optimaal ontwerpvrijheid. De decoren van Meganite zijn naast de standaardbreedte van 760mm ook leverbaar in de breedte 1220mm waardoor ook grotere oppervlakken eenvoudiger zijn te realiseren.

Terrazzo_solid_surface_platen_meganite

Solid Surface platen in natuursteen- en betonlooks; Meganite Movement decoren

De Movement-serie biedt een selectie van natuursteen- en betonlooks, gecombineerd met de uitzonderlijke prestaties, duurzaamheid en het lage onderhoud dat alleen Solid Surface materiaal biedt. Bekijk deze decoren met mooie sfeerbeelden om een goede impressie te krijgen van de mogelijkheden.  

De collectie Movement kleuren is onlangs uitgebreid met 2 nieuwe decoren.
 

Movement decoren


Recycled serie

Iedereen zou de mogelijkheid moeten hebben om eenvoudig te recyclen producten toe te passen. Het doel van de Meganite Recycled serie is met name om het gebruik van te recyclen materialen populair te maken. Zeven van de meest populaire decoren in de branche worden geproduceerd met een recyclebaar materiaal. 

Acrymed; de Solid Surface oplossing voor extreem hoge hygiëne eisen

Meganite is van zichzelf een hygiënisch materiaal dankzij het naadloze en niet-poreuze karakter. Voor  toepassingen waar extreem hoge hygiëne eisen worden gesteld is er AcryMed. Deze platen worden geproduceerd met behulp van antimicrobiële technologie. Zowel het oppervlak als de kern bieden hierdoor een nog betere bescherming tegen bacteriën. AcryMed is gecertificeerd volgens ISO 22196 (JIS Z 2801). Lees meer over Acrymed.

X-series; Waar zat die kras ook alweer?

De X-serie bestaat uit een aantal zeer populaire donkere kleuren. Dankzij de samenstelling is de kans op zichtbare blijvende krassen zeer klein. De donkere kleuren hebben een nog luxere uitstraling en de schuurtijd om de gewenste afwerking te bereiken wordt verminderd.

Translucents; Solid Surface platen waar je mee opvalt!

Wie op wil vallen kijkt naar de Meganite Translucent Solid Surface serie. Deze decoren zijn lichtdoorlatend. De pasteldecoren uit de Glow serie worden nog beter zichtbaar als deze met een backlight worden uitgelicht. De translucent White Glow krijgt eenvoudig een andere kleur door het gebruik van gekleurd LED backlight. Liever een graniet effect? De Ice collectie geeft het beste resultaat.
 

Wasbakken en waskommen 

Meganite biedt naast solid surface platen een scala aan wasbakken en kommen die naadloos integreerbaar zijn met de bladen. De wasbakken zijn zowel in onderbouw als in losse modellen beschikbaar.


MEGANITE SOLID SURFACE IS GESCHIKT VOOR IEDERE BRANCHE, een aantal voorbeelden;

Meganite voor de horeca

​Voedselbereiding en keukenvoorzieningen zijn vandaag de dag belangrijke factoren voor eigenaren van eetgelegenheden en veeleisende consumenten.

Wat eten we? Waar komt het vandaan? Hoe was het bereid? Deze belangrijke vragen worden gesteld door consumenten die er zeker van willen zijn dat hun eten wordt voorbereid volgens de hoogste standaard in een hygiënische werkomgeving.

Meganite is NSF-gecertificeerd voor gebruik in het openbare eetgelegenheden. Naadloos, niet-poreus en duurzaam. Meganite staat op ieders menu!

Meganite binnen de zorgomgeving

De zorgomgeving vereist goed functionerende materialen die betrouwbaar zijn en voldoen aan strikte regelgeving en hoge normen. Terwijl functionaliteit en prestaties voorop staan, willen organisaties in de gezondheidszorg niet inleveren op design en esthetiek.

Meganite biedt ook een hygiënisch anti-bacterieel oppervlak voor de gezondheidszorg –Meganite AcryMed. 

Meganite binnen het onderwijs

Huidige educatieve ruimtes worden bezocht door de “kinderen” van alle leeftijden, van kleuters tot senioren. Kinderdagverblijven, basisscholen, middelbare scholen, universiteiten en andere ruimtes binnen het onderwijs, zijn omgevingen die bestand moeten zijn tegen de dagelijkse ontberingen van intens gebruik. Meganite Solid Surface platen kunnen een bijdrage leveren aan een duurzame, inspirerende omgeving die het leren ondersteunt.

Meganite voor de scheepsbouw en overig vervoer

Meganite‘s veelzijdigheid, duurzaamheid en prestaties, ondersteund door certificeringen, maken het product een ideaal keuze voor de reisindustrie. Vooral gebruikt in cruiseschepen, jachten, treinen etc. voor toepassingen in de keuken, badkamer, bar en eetgedeelte, vanwege de ontwerpvrijheid. De complete collectie van Meganite is IMO gecertificeerd en is dus geschikt voor toepassingen op zeewaardige schepen.


“Esthetische én praktische toepassing’’
Lees hier het interview met Van den Hoven Jachtbouw over de keuze voor Meganite.

 


Meganite als oplossing voor toiletruimtes en badkamers

Ook toiletruimtes en badkamers, zijn een belangrijk onderdeel geworden in een commerciële of exclusieve omgeving. Deze moeten niet alleen functioneel zijn maar ook een lust voor het oog. Meganite Solid Surface platen zijn niet alleen niet-poreus, naadloos en duurzaam, maar met een breed scala aan decoren en geïntegreerde waskommen geeft het product een extra luxe gevoel.

 

“Met Meganite creëer je fantastische douches”

“Bij Francine Broos interieurarchitecten ontwerpen we heel veel met Meganite, vooral veel badkamers. Het is erg functioneel materiaal. Eigenlijk zou ieder hotel voor Meganite moeten kiezen. Het is mooi, hartstikke strak, glad én hygiënisch.” Lees het artikel


Meganite in de keuken

Huiseigenaren willen steeds vaker materialen die tijdloos zijn en niet snel gedateerd zijn in het interieur. Tegenwoordig is een exclusief ontwerp minder geënt op nieuwste rage, maar meer op het inrichten van een comfortabele ruimte die past bij het gezin en levensstijl. Meganite heeft al deze kenmerken en meer - Duurzaam, betaalbaar, eenvoudig in gebruik en onderhoud, met creatieve kleurkeuze en ontwerpopties.

meganite_keuken_solid_surface

 

Meganite biedt solid surface platen die onbegrensd ingezet kunnen worden. Diverse mogelijkheden, vlak, individuele buigvormen of voorzien van backlight. Meganite biedt het juiste solide oppervlak, voor welke toepassing dan ook.

Wij vertellen u graag meer over ons product.


Plan direct een (telefonische) afspraak


OF


Vraag vrijblijvend monsters aan

Gerelateerd nieuws