vakantiewoning bekleed met hout

”Hoe groen mag het zijn” 

Aan het woord; Jaap Huizing –
Productmanager

Aan het woord; Jaap Huizing –
Productmanager

Al sinds jaar en dag levert Plastica gevelbekleding aan Arcabo voor hun chalets die op verschillende locaties in Europa geplaatst worden. Hierin zit een grote variatie aan producten b.v Woodritch, Elements, HPL en sinds 2 jaar wordt er nu ook volop Fazawood gemonteerd.

In de recreatiebranche wordt meer en meer gekeken naar onderhoud en duurzaamheid. Niet zo vreemd dus dat Arcabo de keuze maak voor Fazawood. Deze houten gevelbekleding is namelijk niet alleen makkelijk in onderhoud, het is ook  nog eens heel erg “groen”. Hoe zit dit nu precies? Maar liefst 97% van de grondstof die wordt gebruikt voor het maken van Fazawood, is afkomstig van afvalhout. Dit hout wordt vervolgens versnipperd en verwarmd, en door het persen onder hoge druk komt er hars vrij. Om het materiaal helemaal groen te maken, wordt er 3% natuurlijke was toegevoegd. Dit proces zorgt ervoor dat Fazawood een milieuvriendelijk alternatief is voor andere (hard)houtsoorten.

Bekijk ook; Project in beeld – Vakantiepark gaat voor elegante chalets met Fazawood

“Groen” gecertificeerd

Fazawood heeft het GreenTag Platinum-certificering met een GreenRate Level-A. Dit de grootste certificeringsnorm voor productduurzaamheid in Australië, het land van herkomst van Fazawood. Dit geeft aan dat het product voldoet aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid en is gebaseerd op een uitgebreide beoordeling van de hele levenscyclus van het product.

Het jaarlijkse onderhoud van Fazawood beperkt zich tot het reinigen van de gevel. De geoliede Fazawood panelen vergrijzen natuurlijk en indien gewenst kan de kleur van de panelen constant gehouden worden door elke 3 jaar de gevel met een blokkwast en olie te behandelen.

Voor de afwerking van Fazawood wordt een olie gebruikt met 0% VOC. Dit staat voor “Volatile Organic Compounds”, een verzamelnaam voor chemische bestanddelen in een olie die verdampen tijdens het aanbrengen. Hierbij staat “Organic” voor de chemische samenstelling van de componenten, en “volatile” geeft aan dat het verdampt terwijl het opdroogt. Bij het aanbrengen van de olie op Fazawood komen er geen schadelijke dampen vrij die schadelijk zijn voor mens en milieu. Lekker groen toch?

vakantiewoning bekleed met hout
vakantiewoning bekleed met hout
vakantiewoning bekleed met hout

Bij Plastica zijn 5 regio-adviseurs dagelijks bezig met het adviseren van verschillende gevelbekledingsproducten en -materialen. Hierdoor zijn wij inmiddels echte gevelexperts geworden.

Naast dat wij adviseren, helpen wij ook graag bij het voorbereiden. Zo kunnen wij bijvoorbeeld adviseren hoe een bepaald detail het beste kan worden uitgevoerd met betrekking tot de materiaalkeuze of bijvoorbeeld de details controleren aan de hand van de verwerkingsvoorschriften van het betreffende product. Hiervoor kunnen wij een beroep doen op onze eigen binnendienst, product specialisten, technisch tekenaar en werkvoorbereider. Onze afdeling Flexx kan het hele project eventueel op maat aanleveren. En voor de montage kunnen wij inmiddels een beroep doen op diverse gevelbouwers die onze producten goed kennen. Maar ook bij montage door de aannemer of zzp-er kunnen wij adviseren en begeleiden. Kortom; we bieden echt het totale plaatje!

Heb jij een vraag over onze materialen of een specifieke toepassing? Vraag mij gerust eens om mijn expertise of advies.

Jaap Huizing – Productmanager

jaap@plastica.nl
Tel. +31(0)6 14 59 86 65

 

PROJECTEN
Meer projecten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven