Kunststof gevelbekleding Massief NT bedrijfspand Bleiswijk

Ideale materiaalbewerking met ondersteuning op maat

Vlotte uitvoering met Massief NT kunststof gevelbekleding

Vlotte uitvoering met Massief NT kunststof gevelbekleding

Met Massief NT gevelbekleding kunnen ontwerpers én uitvoerders alle kanten uit. De panelen zijn beschikbaar in een scala aan kleuren en dessins. Bovendien zijn die panelen ook nog eens uitstekend te bewerken. Dit zorgt ervoor dat Massief NT altijd optimaal bijdraagt aan de unieke vorm en uitstraling van een gebouw.

Iedere bouwer zoekt naar mogelijkheden om iets moois te maken. Die mogelijkheden biedt Plastica ook op het gebied van kunststof gevelbekleding. Massief NT staat voor een enorme keuze aan kleuren, dessins, afmetingen én bewerkingen.

Samen vormgeven aan ideeën met Massief NT kunststof gevelbekleding

Massief NT is een hoogwaardig bouwproduct, dat bij uitstek geschikt is voor gevelbekleding op maat. Met persoonlijke projectbegeleiding én via de eigen bewerkingsafdeling Flexx biedt Plastica alle ondersteuning om ervoor te zorgen dat bouwers met Massief NT vorm kunnen geven aan ideeën.

Vormen in de plaat frezen

Massief NT platen zijn duraplaste hoge druk laminaten (HPL) met een brandvertragende kern,  een gesloten acrylaat toplaag en een standaard dubbelzijdig decor. De robuuste platen zijn krasvast, bestand tegen alle weersomstandigheden en ook uitstekend professioneel te bewerken. Zo zorgt de zagerij van Plastica snel en nauwkeurig voor de gewenste vormen. De hoogwaardige computergestuurde CNC-machines zagen, boren en frezen alles op maat. Zo kan de freesmachine niet alleen minutieus hoekjes afwerken, maar ook logo’s, vormen en letters in de plaat frezen. Bouwers die de Massief NT platen zelf willen (laten) bewerken, kunnen rekenen op heldere, technische adviezen vanuit Plastica. Ook op de site van Plastica zijn al de nodige technische infobladen te vinden.

Genummerd en op volgorde gelegd

Met de geavanceerde apparatuur kan Plastica de panelen ook nummeren en in de gewenste volgorde op pallets stapelen. Dat zorgt voor de nodige efficiëntie op de bouw, zoals ook in Zwolle bleek bij de renovatie van drie woongebouwen aan de Gombertstraat. Architect Sara van Popta voorzag de gebouwen van een nieuwe uitstraling met een uniek patroon in verschillende kleurtinten en door dat patroon was het wel even puzzelen in de voorbereiding: “De gevels moesten er in één dag uit en weer in. Dus de oude puien haalden ze er ’s ochtends uit, de prefab HSB-wanden werden erin gehesen en daarna werd de beplating gemonteerd. Dus waar welke platen moesten komen, was even puzzelen, maar Plastica leverde ze wel al meteen op maat gezaagd en genummerd af. En het eindresultaat mag er zijn.”

Voorzien van schijnvoegen

Wat nóg een enorme plus is van Massief NT… de uitstraling van hout komt nog beter uit de verf door het gebruik van schijnvoegen. De Massief NT platen in hout- en Afro-decoren komen al heel natuurlijk over en het toevoegen van schijnvoegen op de plaat maakt het helemaal af. De schijnvoegen zijn een vrij eenvoudige bewerking, maar ze zorgen wel voor een groots gebaar op de gevel. En precies daarom koos architect Pieter Oskam ervoor in zijn ontwerp voor het nieuwe DC van Hoogsteder in Bleiswijk. Voor de gevelbekleding viel de keuze van de architect en de opdrachtgever op Massief NT in de kleur Soft Eiken, 8 mm dik en voorzien van schijnvoegen: “We hebben zo veel mogelijk het gevoel van planken en de menselijke maat teruggehaald naar de hal. Door zaagsnedes aan te brengen in de lengterichting creëren we echt het effect van houten planken. Wat heel fijn is aan de platen Massief NT is dat ze een donkere kern hebben die bijdraagt aan de natuurlijke uitstraling.”

De technisch adviseurs van Plastica vertellen graag meer over de bewerkingsmogelijkheden van Massief NT en de specialisaties van Flexx.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven