Plastica directeur Marc Snoeren

Plastica werkt aan volledig eigen elektriciteitsvoorziening

“Met de aanschaf van de zonnepanelen maken we een forse stap in onze energiedoelstellingen”

“Met de aanschaf van de zonnepanelen maken we een forse stap in onze energiedoelstellingen”

Het Waalwijkse bedrijf Plastica is bezig om 440 zonnepanelen op haar bedrijfspand te installeren. Dit is één van de maatregelen die het bedrijf neemt om volledig in de eigen elektriciteitsbehoefte te kunnen voorzien. Marc Snoeren, directeur van Plastica, licht toe waarom juist nu: “Deze stap was mogelijk door de ondersteuning van het Bossche bedrijf International Solar, de leverancier van de installatie. Zij weten ook precies hoe er optimaal gebruik gemaakt kan worden van bijvoorbeeld de fiscale mogelijkheden en subsidieregelingen.”

Plastica is producent en leverancier van decoratief plaatmateriaal en duurzame gevelbekleding. Bij het bedrijf staat het aangaan van duurzame relaties centraal. Dit uit zich onder andere in eerlijk zaken doen, rekening houdend met het milieu en met sociale betrokkenheid bij de omgeving. Plastica is niet voor niets drie jaar geleden als eerste leverancier van bouwmaterialen MVO-gecertificeerd op niveau 3 van de prestatieladder

Rendement

Met de 440 panelen gaat het bedrijf circa 100.000 kWh per jaar produceren, weliswaar nog niet voldoende om het hele bedrijf te laten draaien, maar het begin is gemaakt. Marc Snoeren: “Onze totale energiebehoefte bedraagt 220.000 kWh per jaar. We hebben afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het verminderen van ons elektriciteitsverbruik. U moet daarbij denken aan, het gebruik van LED-verlichting en het toevoegen van bewegingssensoren. Met de aanschaf van de zonnepanelen maken we een forse stap in onze energiedoelstellingen. In de loop van dit jaar  is de intentie om opnieuw panelen te plaatsen. We verwachten dan vrijwel volledig in onze eigen elektriciteitsbehoefte te kunnen voorzien.”

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

In tegenstelling tot wat veel ondernemers denken, bewijst het Waalwijkse bedrijf dat maatschappelijk verantwoord ondernemen weldegelijk interessant kan zijn. Marc Snoeren: “MVO kost een inspanning en investeringen. Maar op termijn levert het absoluut rendement op.”

Fiscaliteit en financiering belangrijk: Aantrekkelijke fiscale regelingen en de financiering van solarinstallaties bieden veel mogelijkheden voor bedrijven. Gideon Overwater, Managing Partner bij International Solar, weet als geen ander hoe belangrijk dit voor bedrijven is. “Naast de bouw van de installaties ondersteunen wij bedrijven ook met fiscale en financieringsvraagstukken rondom   de aanschaf van zonnepanelen. Vorig jaar adviseerden we bijvoorbeeld ook het Waalwijkse bedrijf Desso. Hier plaatste onze dochteronderneming Kieszon  400 zonnepanelen die ze ook volledig gefinancierd heeft.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven