PROJECT IN BEELD: Strakkere lijnen op het Buitenhof met fijne randen van Rieder Fibre C

Voor een snelle voorbijganger lijkt het net alsof er niets is veranderd en het pand er zo al jaren staat. Toch heeft dit bijzondere hoekpand aan het Buitenhof een complete renovatie achter de rug. Binnen voldoen de luxe short stay appartementen aan alle wensen van deze tijd. En het buitenaanzicht is met meer detaillering net wat verfijnder en wat strakker.

Dit pand was altijd al een bijzondere verschijning tussen de klassieke panden aan het bekende Buitenhof van Den Haag. Dexter van Vliet van CetA Company: “Het heeft een afwijkende gevelvorm ten opzichte van de gebouwen eromheen, maar aan de andere kant past het ook wel weer in deze omgeving. Het ontwerp springt er niet op een storende manier uit en destijds, toen het gebouwd werd begin jaren 60, heeft het zelfs nog de Berlageprijs gewonnen. De gemeente wilde het aanzicht dus wel graag behouden en daar hebben we bij de renovatie zeker rekening mee gehouden.”

Voor de renovatiewerkzaamheden schakelde CetA Company Aannemingsbedrijf G. Bruijnes in. Peter Feijen was als projectleider betrokken bij dit prestigieuze project: “Al met al was het een behoorlijke uitdaging. Zo in hartje Den Haag was er maar weinig ruimte voor een bouwplaats, we moesten rekening houden met tramleidingen en de twee restaurants in het pand bleven tijdens de verbouwing open. En dat terwijl we te maken hadden met een ingrijpende transformatie waarbij we compleet nieuwe gevels, meerdere dakopbouwen, een tweetal liften en een nieuw balkon moesten realiseren.

Lees hier hoe het project is verlopen.

Product
Rieder

Nieuwsgierig geworden? Vraag direct gratis monsters aan.

  • Onbrandbaar; brandklasse A1 en temperatuurstabiel tot 350 graden
  • Ontwerpvrijheid
  • Authentieke betonuitstraling
Monster
PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven