Stockfoto bos

Terugleveren aan een innovatief batterijsysteem

Plastica Groep, Marc Snoeren: ‘Wij kiezen voor een slim en innovatief batterijsysteem voor onze energieopslag’

Plastica Groep, Marc Snoeren: ‘Wij kiezen voor een slim en innovatief batterijsysteem voor onze energieopslag’

Het elektriciteitsnetwerk in Nederland stagneert. Het oplossen van deze congestie op de traditionele manier duurt jaren. De Cube-batterijen bieden een slim alternatief door tijdens piekmomenten overtollige, schone wind- en zonnestroom op te slaan en terug te leveren als het bedrijf, het gebouw, de installaties of de elektrische auto’s hierom vragen. Zo dempt dit systeem de pieken. Omdat hierdoor een grotere netaansluiting niet meer nodig is, bespaart de klant fors op de energie­rekening. En de energietransitie wordt niet gehinderd, maar juist versneld.

Plastica heeft gekozen voor deze oplossing en heeft daarmee de 1e plaatsing in Waalwijk gerealiseerd. Het systeem draait op dit moment naar volle tevredenheid. In de komende maanden zal de software nog verder “afgesteld” worden om zo tot een optimale ver- en gebruikscyclus te komen. Met een overzichtelijk dashboard kan inzicht verkregen worden in het verbruik, opslag en piekvorming.

Plastica is specialist op het gebied van gevelbekleding en plaatmateriaal voor interieur en exterieur toepassingen. De MVO gedachte staat al jarenlang hoog in het vaandel. Door te investeren in de energietransitie is het streven van Plastica om over 8 jaar geheel energieneutraal te zijn.

batterij opslag systeem Plastica Groep

Slimme sturing van laadpalen, zonnepanelen en warmtepompen

Dankzij een nieuwe ontwikkelingen kunnen wij ons batterijopslagsysteem komende jaren uitbreiden met slimme sturing van laadpalen, zonnepanelen en warmtepompen. Zo worden alle energiestromen binnen een gebouw geoptimaliseerd en worden meerdere type batterijen aangestuurd. Dit batterijsysteem kwam in 2016 op de markt met het eerste volledig circulaire batterijsysteem dat piekbelasting afvlakt voor hoogbouw. Hiermee besparen we jaarlijks ook duizenden euro’s op onze netbeheerkosten.

Schone en betaalbare energie voor iedereen, één van de grootste uitdagingen van onze tijd. Verandering in de energietransitie kost veel tijd. Een batterijopslagsysteem streeft naar een versnelling van de energietransitie en levert direct en snel de energievoorziening van morgen. Duurzamer, schoner en groener. Met de slimme batterijen kan die stap nu al gezet worden.

batterij opslag systeem Plastica Groep

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven