Het Witte Kasteel is weer in haar glorie hersteld

Keizer Karel V heeft er gelogeerd, Zonnekoning Lodewijk XIV en zelfs Napoleon Bonaparte. Het Witte Kasteel, een historisch landgoed in Loon op Zand, was veel van haar glorie verloren toen Interieurarchitecte Francine Broos vijf jaar geleden werd gevraagd het nieuw leven in te blazen. Maar dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers en sponsoren kunnen mensen inmiddels weer van Het Witte Kasteel genieten.

Francine Broos, interieurarchitect én voorzitter van Stichting Het Witte kasteel: “De zestig vrijwilligers hebben heel hard gewerkt om alles van de grond te krijgen. Vooral aan de buitenkant was veel achterstallig onderhoud en dat hebben we door professionals laten uitvoeren. Het binnenwerk en de tuinen zijn aangepakt door onze enthousiaste vrijwilligers uit de omgeving. Naast Het Witte Kasteel zelf zijn ook de andere monumentale bijgebouwen in de restauratie onder handen genomen: zo werd het Koetshuis getransformeerd tot café en het Neerhuis en het Theehuis tot vakantiehuis. Het kostte ons zo’n anderhalf jaar om het kasteel te restaureren en de tuinen weer op orde te brengen.”

 

Strakke keuken en badkamer

“Toen we met het Neerhuis bezig waren, opperde Edwin Erkeland om voor de keuken en badkamer Meganite van Plastica te gebruiken. Met Edwin werkte ik al veel samen als interieurarchitect. Hij heeft een bedrijf dat meubels maakt met dit materiaal en hij zei ‘Als Plastica het materiaal levert, dan verwerk ik het in de badkamer en de keuken. En zo gebeurde het ook. Plastica heeft als sponsor het plaatmateriaal geleverd, Francine Broos Interieurarchitecten is de sponsor achter het ontwerp en Solid Surface Services Edwin Erkeland is sponsor van de fabricage. We zijn erg blij met de strakke keuken en badkamer die deze samenwerking heeft opgeleverd.”

 

Erg functioneel materiaal

Meganite kan zonder problemen worden ingezet in uiteenlopende ruimtes waar zowel het design als hygiëne aspect van belang zijn. Het oppervlak is duurzaam, niet-poreus, eenvoudig in onderhoud en de platen zijn naadloos te verwerken. De solid surface platen zijn verkrijgbaar in een uitgebreide collectie van decoren en uitvoeringen. Bovendien zijn zeven populaire decoren gemaakt van recyclebaar materiaal.

 

“Met Meganite creëer je fantastische douches”

 

Francine kiest als ontwerpster bijna altijd voor wit: “Bij Francine Broos interieurarchitecten ontwerpen we heel veel met Meganite, vooral veel badkamers. Het is erg functioneel materiaal. Als er iets op zit, veeg je het zo weer weg. Het is goed schoon te maken en ziet er heel strak en clean uit. Vooral douches met Meganite vind ik fantastisch. Die zijn echt praktisch naadloos. Eigenlijk zou ieder hotel voor Meganite moeten kiezen. Het is mooi, hartstikke strak, glad én hygiënisch.”

 

Fotografie: Verne Fotografie, Gent

 

Lees meer over Meganite


Terug naar overzicht