Woonmarke de Eik: een bijzondere eenheid met verschillende uitvoeringen Cape Cod

Op een groene locatie aan de rand van Haaksbergen ligt Woonmarke de Eik. Dit nieuwbouwproject bestaat uit vrijstaande woningen en twee-onder-één-kapwoningen. Elke woning heeft een unieke, eigen uitvoering en samen vormen ze toch één duidelijk geheel in een prachtige, landelijke stijl.

Gebruikte producten en kleuren

Cape Cod
Gevelbekleding

Specificaties

MerkCape Cod
MateriaalHout
BevestigingGenageld
AdresDe Eik 50 e.o. Haaksbergen
Realisatie2023
ArchitectIAA Architecten
DealerBMN Nijverdal
AannemerNijhuis Bouw B.V.

Leon Brokers van IAA Architecten in Enschede ontwierp samen met zijn collega Erik Workel de unieke schil van de luxe woningen van Woonmarke de Eik: “Nijhuis Bouw B.V. was bezig met een compleet nieuwe woonwijk aan de rand van Haaksbergen. Op dat moment was het nog een weiland aansluitend aan de bebouwde kom. Voor de woningen zelf werkten ze met vaste casco’s waar wij een schil omheen moesten bedenken. We zijn toen gekomen met een losse, informele architectuur, waarbij ook Twentse tuindorpen – met veel groen en gebogen wegen – een inspiratiebron waren.”

Elk een eigen karakter

De basis was een drielaagse woning met een klassieke mansardekap als knipoog naar het boerenverleden. Deze basis is vervolgens aangevuld met moderne accenten zoals omkaderde ramen in de zijgevel. Daarbij zijn per woning variaties in kapvorm, materiaal en kleur toegepast. Verder zijn de woningen nog verrijkt met erkers, reliëfmetselwerk en beplanking. Door deze verschillen heeft elke woning een eigen karakter gekregen.

Leon Brokers: “Om aan te sluiten bij de landelijke sfeer van de omgeving hebben we voor houten gevelbekleding gekozen bij de topgevels aan de zijkanten. En ook bij de grote dakkapel die over twee verdiepingen valt, hebben we de toepassing van hout voorgeschreven. In de uitvoering is hierbij gekozen voor Cape Cod, voor mij als architect zeker geen onbekend product.”

Lees hier het hele artikel

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven