Business Plaza Oss met Alucopal metalen gevelbekleding voor een uitgesproken ontwerp

Met een uitgesproken ontwerp is het Business Plaza, dat onder andere bestaat uit een sportaccommodatie met horecavoorziening, een opvallend gebouw in Oss. Om het gebouw een extra dimensie te geven, heeft de architect voor een gevel gekozen waarin de dynamiek van de sporten tot leven komt. VM Geveltechniek heeft in samenwerking met Plastica een speciale achterconstructie van de aluminium gevelbekleding ‘Alucopal’ gemonteerd. Deze constructie heeft niet alleen een besparing op het materiaal opgeleverd maar ook een besparing in de arbeidsuren.

Gebruikte producten en kleuren

Alucopal
Gevelbekleding

Specificaties

MerkAlucopal
MateriaalMetaal
BevestigingVerlijmd
AdresNelson Mandelaboulevard 22, 5342 CZ Oss
Realisatie2017
ArchitectPovše & Timmermans architecten • ingenieurs bv
KleurenSparkling White en Bronze Metallic
Product
Alucopal

Alucopal is een aluminium composiet materiaal dat toegepast kan worden als vlak paneel, cassette of in een “special shape”. Alucopal is dé oplossing voor creatieve en veeleisende geveloplossingen. Het is duurzaam, licht van gewicht en de kwaliteit is af te stemmen op de gestelde (product)eisen. Alucopal geeft gevels een extra dimensie en maakt creaties mogelijk en compleet.

Alucopal is een maatwerk product waarbij de locatie van het project, aantal m2, afwerking, decorkeuze en gewenste uitstraling een rol spelen. Ter inspiratie hebben wij enkele decoren opgenomen in de collectie. Vraag hier een gratis monster aan.

  • Bewerkbaar, buigbaar en vervormbaar
  • Leverbaar in verschillende kwaliteiten
  • Product geheel af te stemmen op het project
Monster

Het Business Plaza ligt op de Talentencampus Oss tegen het voetbalstadion van FC Oss. De Talentencampus Oss richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op de ontwikkeling van talent. Bedrijven en onderwijs-  en overheidsinstanties werken samen om deze ontwikkeling te stimuleren voor zowel zakelijk als sportief talent. Het Business Plaza biedt naast horeca- en vergadervoorzieningen ook ruimte voor sportfaciliteiten, als een fitnessruimte, sporthal en zwembad. De gevel is volgens Roel van Vliet van VM Geveltechniek bepalend voor de uitstraling van het nieuwe gebouw: “De gevel is gezichtsbepalend voor het pand. Door de architect is gekozen voor het product Alucopal in de kleuren ‘Sparkling White’ en ‘Bronze Metallic’. Door het lijnenspel en de materialenkeuze kunnen we zeggen dat het een geslaagd ontwerp is geworden.”

Materiaal- én arbeidsurenbesparing

Plastica heeft meegedacht over de speciale achtergrondconstructie en een berekening gemaakt. Zo zijn de sterkte en stijfheid van zowel de plaats als de achterconstructie als geheel onderzocht. Hieruit bleek dat het voor de gevelbekleder mogelijk was om een grotere overspanning van de plaat te realiseren. Dat resulteerde in een besparing van 25 procent op het regelwerk. Van Vliet: “We hebben de achterconstructie ontworpen en vervolgens hebben we die samen met Plastica geoptimaliseerd waardoor we de hart-op-hart afstand beter konden verdelen. Op deze manier hebben we een mooi eindresultaat kunnen realiseren, waarbij we een materiaalbesparing hebben kunnen toepassen én een besparing in de arbeidsuren.”

Metalen gevelbekleding Alucopal Business Plaza Oss

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven