Fantastisch huis met Fazawood: “Onze woonbeleving is leidend”

Yavuz Gunaydin ; ” In eerste instantie zocht ik eigenlijk naar een kunststof gevelbekleding die op hout leek, maar we kwamen toch op Fazawood uit. Fazawood voldeed aan al onze wensen.”

Gebruikte producten en kleuren

Fazawood
Gevelbekleding
52_MC13

Specificaties

MerkFazawood
MateriaalHout
BevestigingGenageld
AdresKamille, 5406 VZ, Uden
Realisatie2023
Geleverd doorGovers Bouwmaterialen B.V.

Yavuz Gunaydin begon met de woonbeleving die hij wilde creëren. Met hoe hij samen met zijn gezin zo optimaal mogelijk zou kunnen genieten van het nieuwe huis. Hoe hij dat het beste kon indelen en inrichten. En pas daarna keek hij naar hoe dat dan gebouwd moest worden en welke materialen hij daarvoor zou gebruiken.

Yavuz Gunaydin is een succesvolle ontwerper van tapijten. Dus hij weet het nodige van het creëren van heel eigen sfeer en beleving. Voordat hij de Kunstacademie deed, heeft hij eerst nog de MTS bouwkunde afgerond. Dus dat hij zijn eigen droomhuis graag zelf wilde bouwen, kwam ook niet uit de lucht vallen. “We kregen de kans toen er een kavel vrijkwam op de plek die wij heel mooi vonden. Voor de vergunning keek de gemeente vooral naar of ons ontwerp en de toegepaste materialen zouden passen binnen het plan. Voor ons zelf gold dat het moest passen bij onze woonbeleving. Dus bij hoe wij wilden eten, slapen en wonen. Nu én in de toekomst.”

Spelen met vorm en materiaal

Het ontwerp van Yavuz is niet bepaald standaard. “Sommige huizen zijn grote, vierkante blokken die er als een suikerklontje uitzien. In ons ontwerp spelen we juist met hoogtes, dieptes en materialen. Dit om optimaal rekening te houden met hoe de zon draait, hoe de schaduw valt en wat de ligging ten opzichte van de straat is. We zijn uitgegaan van het eindresultaat. Van waar we rust willen creëren, waar we welk uitzicht willen hebben, waar we een zonnige ruimte willen… we hebben overal goed over nagedacht.”

Uden woning Camille

Kiezen voor het gevoel

Ook naar de te gebruiken bouwmaterialen heeft Yavuz heel kritisch gekeken. “Uiteindelijk hebben we voor stenen en een houten gevelbekleding gekozen. In eerste instantie zocht ik eigenlijk naar een kunststof gevelbekleding die op hout leek, maar we kwamen toch op Fazawood uit. Fazawood voldeed aan al onze wensen. Zo is het een onderhoudsvriendelijk materiaal met een wat groffere houtstructuur die mooi bij de stenen past. Het is een vrij brede plank die op de grote gevel voor een goede balans zorgt. En het is een prettig product dat goed te verwerken is. Fazawood is ook duurzaam en milieuverantwoord, maar eerlijk gezegd vind ik dat alle bouwmaterialen dat tegenwoordig zouden moeten zijn. Het is toch de norm dat alles duurzaam moet zijn bij een nieuwbouwwoning? Voor ons ging het daarom vooral om het gevoel van het materiaal en het formaat. Fazawood is mooi en past bij ons ontwerp. Qua uitstraling is het geworden wat ik voor ogen had.”

Groeiende vraag & enthousiasme

Technisch adviseur Jean-Pierre Vermeulen was vanuit Plastica bij dit project betrokken: “Fazawood is nog een vrij nieuw merk gevelbekleding. Het is een product met een enorm mooie prijs-kwaliteitverhouding. Vooral de uitstraling vind ik mooi, niet te glimmend ook. Het lijkt echt een plank die zo uit een boom gezaagd is. Terwijl je weet dat er voor de planken geen boom gekapt is; de planken zijn gecreëerd uit snoeihout en restsnippers bij zaagmolens. Het is dus een heel groen en duurzaam product en dat in combinatie met die fantastische uitstraling… het is echt wel een product dat iets doet en dat aan een groeiende vraag beantwoordt. Met Fazawood kun je je ideeën en wensen laten uitgroeien tot fantastische ontwerpen. Zoals ook Yavuz dat heeft gedaan.”

Lees ook; Aan het woord; Jean-Pierre Vermeulen – Commercieel technisch adviseur I ”Creëer je droomhuis met Fazawood” 

Product
Fazawood

Fazawood is beschikbaar in zes verschillende kleuren en vijf verschillende profielen. Vraag hier direct gratis kleur en/of profiel monsters aan.

  • Samengesteld uit resthout (Eucalyptus)
  • Milieuvriendelijk / klimaatpositief
  • Afgewerkt met een olie
Monster

houten gevelbekleding fazawood

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven