Elements Vulcan voor de stoerdere kampeerders bij Vakantiepark RCN de Flaasbloem

Het bekende RCN vakantiepark in Chaam heeft meerdere sanitair gebouwen voor haar gasten. Een voor een krijgen deze gebouwen nu een duurzame update. Na de eerste twee projecten met Cape Cod in camouflage groen en azuurblauw, is het nu tijd voor een robuuste uitstraling met stoer bruin Elements Vulcan.

Gebruikte producten en kleuren

Elements Vulcan
Gevelbekleding

Specificaties

MerkElements Vulcan
TypeVictor 18 x 180 mm
MateriaalHout
KleurTeak
BevestigingGenageld
AdresFlaasdijk 1, 4861 RC Chaam
Realisatie2022
ArchitectMichielsen Architecten Breda
OpdrachtgeverVakantiepark RCN De Flaasbloem
AannemerBouwbedrijf van der Westerlaken Chaam
DealerBouwcenter Nelemans Etten-Leur

Met stoer metselwerk en binnen en buiten verticaal geplaatste houten planken Elements Vulcan past het gerenoveerde gebouw met douches, wc’s en afwastafels weer helemaal bij deze tijd én bij de omgeving. Paul Michielsen van Michielsen Architecten zorgde voor het stijlvolle, robuuste ontwerp: “Ik zie het zelf als een teamsport. Als ontwerper denk en doe ik het echt samen met de aannemer en de leverancier van de gevelbekleding. En die samenwerking met aannemer Van Der Westerlaken en leverancier Plastica pakte bij de twee eerdere projecten ook al uitstekend uit.”

Over 20 jaar ook nog goed

Het eerste project voor RCN Vakantiepark de Flaasbloem werd in 2018 opgeleverd. Paul Michielsen: “Het vakantiepark bestaat al wat langer en verspreid over het terrein staat verschillende sanitair gebouwen. Inmiddels zijn die wat verouderd, vandaar dat ze nu een voor een worden opgeknapt. Via de aannemer die al langer voor de Flaasbloem werkte, werd ik bij het project betrokken. De RCN wilde een resultaat dat er over 20 jaar ook nog goed bij staat. We keken daarom naar een mix van materialen en voor de gevelbekleding kwam Plastica als beste uit de bus. We kozen toen voor Cape Cod in een camouflage-achtig groen. Dat paste perfect bij de wat verscholen ligging op het terrein.”

Vertrouwen in de aanpak

“Het resultaat die eerste keer was zelfs zo goed dat de RCN aangaf helemaal op ons advies te varen bij het volgende project. In 2020 hebben we toen hetzelfde palet aan materialen gebruikt, maar met een ander ontwerp en in een andere kleur. Ieder gebouw is namelijk anders, staat op een heel andere plaats en heeft dus een uniek karakter. Het tweede gebouw staat direct naast de ingang op een zichtlocatie. Het was dus logisch om hier op aan te sluiten met een uitnodigend, meer opvallend ontwerp. Het resultaat is met azuurblauw Cape Cod een prominent uithangbord geworden. Binnen gebruikten we er ook al Element Vulcan en dat is later teruggekomen bij het derde project.”

Live showroom van Plastica

“We waren ontzettend te spreken over Cape Cod, maar het paste niet bij het karakter van het derde sanitair gebouw. Dit gebouw staat op het wildkampeerstukje van de camping en de uitstraling mocht dus wel wat stoerder zijn. We wilden een ruwere bruine plank, eigenlijk net zoals we die bij het tweede project binnen hadden toegepast. Dat was Elements Vulcan, eigenlijk een buitenplank en dat kwam hier dus goed uit. Ik grap weleens dat de Flaasbloem nu net een showroom van Plastica is, maar bij Plastica heb je als ontwerper zoveel keuze dat je altijd wel iets vindt dat past. Ik heb al jaren contact met technisch adviseur Richard van den Hout en dat werkt heel fijn. Hij denkt goed mee en om de zoveel tijd vraag ik: hebben jullie weer wat nieuws? Zo kwam ik destijds in 2020 ook op Elements Vulcan. Dat was toen net nieuw.”

Duurzame houtoplossingen

“Het is elke keer weer een uitdaging om binnen de aangegeven kaders met de beste oplossingen te komen, maar dat vind ik ook het leuke aan mijn werk. Vooral bij sanitaire gebouwen heb je met nogal wat parameters te maken. De opdrachtgever wil natuurlijk een mooi gebouw, maar wel betaalbaar, uitvoerbaar, hufterproof, duurzaam en onderhoudsarm. Dit was ook de reden waarom we voor Cape Cod en Elements Vulcan kozen. Deze producten voldoen aan alle eisen én er zit vanuit de producent ook nog eens een lange garantie op. Als ik zoek naar een duurzame houtoplossing, kom ik eigenlijk altijd wel bij Plastica uit. Ik heb er inmiddels ook al jaren ontzettend goede ervaringen mee. Dus bij een volgend project voor de Flaasbloem zou het me niets verbazen als we weer met gevelbekleding Plastica aan de slag gaan.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven