Nieuwe, dynamische uitstraling voor Coop Barneveld na uitbreiding & finishing touch met Massief NT

De Coop supermarkt aan het Lavendelplein in Barneveld lag er al jaren wat verborgen bij. Vanuit de hoofdweg leek het pand uit de jaren 80 een nogal saai blik en ook binnen was het gebouw niet meer van deze tijd. Inmiddels is de supermarkt niet alleen binnen weer uiterst aantrekkelijk voor klanten, dankzij  Massief NT in verschillende grijstinten is ook de uitstraling buiten opvallend levendig.

Gebruikte producten en kleuren

Massief NT
Gevelbekleding

Specificaties

MerkMassief NT
MateriaalKunststof
BevestigingVerlijmd
AdresLavendelplein 2, 3773 CM Barneveld
Realisatie2021
ArchitectK3H Architecten
ApplicateurLandslake Kozijnen en Gevelbouw
AannemerBouwbedrijf van de Fliert

Marzena Dyla is de architect die namens K3H Architecten tekende voor de renovatie en uitbreiding: “Deze supermarkt in Barneveld kwam echt vierkante meters te kort om mee te kunnen met de wensen van deze tijd. Om het winkeloppervlak groter te maken, moesten we het pand aan twee kanten uitbreiden. Aan de achterkant en de zijgevel aan de drukke hoofdweg was hier ruimte voor. Deze dichte zijden waren bekleed met zilverkleurige golfplaten en daardoor leek het pand op een blikken doos met een logo erop. Pas als je het wijkje inreed, zag je de glazen pui met entree.”

Gevel met een ronde vorm

Marzena Dyla had al vaker met Massief NT gewerkt en ook hier paste de gevelbekleding bij de wensen én de uitdagingen. “We konden niet met een reliëf werken en we wilden de gevel toch wat speels houden. Daarom hadden we een bekleding nodig die in verschillende kleuren beschikbaar was. Bovendien moest het materiaal te buigen zijn in de ronde vorm van de gevel. En tot slot wilde we graag een blinde bevestiging om een strakke uitstraling te creëren. Samen met Bianca Uilkema, een van de technische adviseurs van Plastica, hebben we gekeken naar welk materiaal geschikt zou zijn. En met Massief NT bleek de uitdaging uiteindelijk helemaal geen probleem te zijn. Plastica en de gevelbekleder Landslake hebben ons uitstekend ondersteund bij het hele project.”

Lees ook; Aan het woord; Bianca Uilkema – Commercieel technisch adviseur I ” Erg leuk om vanuit mijn expertise een bijdrage te kunnen leveren aan een mooi rond resultaat! ” 

Blinde bevestiging zonder schroeven

Volgens Ehab Sahrgty van Landslake Kozijnen en Gevelbouw was de bevestiging weliswaar een monnikenwerk, maar prima te doen. “Massief NT is perfect materiaal waar we al heel lang mee werken. Omdat de gevel bij deze supermarkt zonder schroeven, blind gemonteerd moest worden was het wel wat bewerkelijk. Er was een speciale achterconstructie voor nodig met ankers en profielen. Ook omdat de nieuwe gevel op de bestaande gevel moest aansluiten. Maar als je zo’n constructie goed voor elkaar hebt, heb je ook echt een basis voor je gevelbekleding.”

Het lijkt compleet nieuw

Marzena: “Het resultaat mag er zeker zijn. Iedereen is tevreden en het lijkt zelfs wel een compleet nieuwe supermarkt. Het ziet er strak uit en als je er met de auto langsrijdt, zie je dat er iets gebeurt. Het is een dynamisch geheel. We hebben de achtergevel de uitstraling van een voorgevel kunnen geven door de combinatie van vormgeving en mooie materialen. En ook de uitbouw op het dak met veel glas is een echte eye-catcher.”

Barneveld uitbreiding Coop supermarkt Massief NT

PROJECTEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven