Barneveld uitbreiding Coop supermarkt Massief NT

” Erg leuk om vanuit mijn expertise een bijdrage te kunnen leveren aan een mooi rond resultaat! ” 

Aan het woord; ing. Bianca Uilkema –
Commercieel Technisch Adviseur

Aan het woord; ing. Bianca Uilkema –
Commercieel Technisch Adviseur

Vraagstukken vragen om ideeën en oplossingen. Hierbij helpt Plastica graag! Lees hier het verhaal van onze Commercieel Technisch Adviseur Regio Noord, Bianca Uilkema. Zij was nauw betrokken bij alle voorbereidingen voor het project Coop te Barneveld.

Bij het project in Barneveld ben ik vanaf het begin betrokken geweest. De architect van K3H ( Marzena Dyla ) had een vraagstuk waarin ze de gevel van supermarkt Coop te Barneveld in een ronde vorm wilde bekleden en waarbij ze verschillende kleuren grijs in stroken wilde toepassen, zodat het niet een saai groot vlak zou worden. Daarnaast was er de wens om het blind te monteren en er mochten geen open naden in de gevel zitten.

Nu wist ik dat je Massief NT in het werk licht kunt buigen. De 6 mm dikke plaat kan een radius van 3 meter aan en de 8mm dikke plaat een radius van 5 meter. Van verticale open naden hadden we geen last omdat daar de verticale regel loopt, maar horizontale naden zijn er natuurlijk wel wanneer je een horizontaal stroken patroon toepast. Om dit te voorkomen hebben we alle stroken voorzien van een liplas. Deze liplassen konden ook gewoon worden toegepast in de ronding van het gebouw. Om de architect een duidelijk beeld te geven van de liplas en de blinde bevestiging op de achterconstructie heeft Ehab Sahrgty van het bedrijf Landslake Kozijnen en Gevelbouw  een Mock-up gemaakt. Zo was voor alle partijen duidelijk hoe het gemaakt moest worden.

Plastica heeft de Massief NT platen op maat en voorzien van liplas geleverd en Landslake heeft het geheel gemonteerd. Gedurende de montage ontving ik zowel van Ehab als van de architect foto’s van hoe mooi ze het vonden worden. Erg leuk om zo een bijdrage te kunnen leveren aan een mooi resultaat!

Barneveld uitbreiding Coop supermarkt Massief NT
Barneveld uitbreiding Coop supermarkt Massief NT

Bij Plastica zijn 5 regio-adviseurs dagelijks bezig met het adviseren van verschillende gevelbekledingsproducten en -materialen. Hierdoor zijn wij inmiddels echte gevelexperts geworden.

Naast dat wij adviseren, helpen wij ook graag bij het voorbereiden. Zo kunnen wij bijvoorbeeld adviseren hoe een bepaald detail het beste kan worden uitgevoerd met betrekking tot de materiaalkeuze of bijvoorbeeld de details controleren aan de hand van de verwerkingsvoorschriften van het betreffende product. Hiervoor kunnen wij een beroep doen op onze eigen binnendienst, product specialisten, technisch tekenaar en werkvoorbereider. Onze afdeling Flexx kan het hele project eventueel op maat aanleveren. En voor de montage kunnen wij inmiddels een beroep doen op diverse gevelbouwers die onze producten goed kennen. Maar ook bij montage door de aannemer of zzp-er kunnen wij adviseren en begeleiden. Kortom; we bieden echt het totale plaatje!

Heb jij een vraag over onze materialen of een specifieke toepassing? Vraag mij gerust eens om mijn expertise of advies.

ing. Bianca Uilkema – Commercieel Technisch Adviseur

bianca@plastica.nl
Tel. +31(0)6 14 59 86 70

 

PROJECTEN
Meer projecten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven