“Denk nu niet: dat doen we al jaren zo”

John Francken vertelt meer over zijn werk én zijn favoriete producten

John Francken is sinds maart 2013 bouwtechnisch adviseur en projectbegeleider bij Plastica Groep. Hij wil zijn technische kennis graag delen om ervoor te zorgen dat de producten van Plastica optimaal worden verwerkt. “Je moet de drukte op de bouw natuurlijk niet onderschatten, tóch is en blijft aandacht voor de juiste montage van onze gevelbekleding cruciaal. Niet alleen voor de jarenlange garanties, maar ook omdat het je meer kost als je een bouwfout moet herstellen.”

Gemiddeld 6 fouten in de details

“Onze projectbegeleiding begint al aan de tekentafel. Ik vraag de bouwtekeningen en gevelaanzichten op en die beoordeel ik dan op eventuele bouwfouten. Ik kijk onder andere of er doorgaande ventilatie is, of de regels op de juiste afstanden staan, of er folies zijn aangebracht en of er rekening is gehouden met de brandveiligheid. Gemiddeld haal ik per project toch nog zo’n zes fouten uit de details, dus die extra controle is zeker de moeite waard. Opdrachtgevers waarderen deze detailopmerkingen dan ook zeker.”

Passende oplossingen bieden

“Vervolgens plan ik een kennismakingsgesprek in samen met de dealer. We gaan dan de details én de bouwplaats bekijken. De omstandigheden op de bouw zijn erg bepalend. Zo kan ik ter plaatste kijken hoeveel ruimte er is voor onze pallets en hier kunnen we dan vervolgens nog rekening mee houden in het leveringsproces. Denk bijvoorbeeld aan de pallets van Cape Cod. Die zijn soms wel vijf meter lang en daar moet dan wel ruimte voor zijn op de bouw. Als die plaats er niet is? Dan kunnen wij met onze afdeling Flexx nog een oplossing bieden door de gevelpanelen alvast op maat te zagen en kant-en-klaar in kleinere pakketten aan te leveren.”

Kwaliteitsverklaring & garantie

“Tijdens de werkzaamheden op de bouw blijven we contact houden. Ook om nog bij te kunnen sturen, als dat nodig is. Heel veel opdrachtgevers vinden dat wel prettig, dat wij nog over de schouders mee blijven kijken. Als een project helemaal klaar is, voeren wij nog een eindcontrole uit. Als alles volgens afspraak is gemaakt, maken we een eindrapportage met productcontroleformulier en dat wordt omgezet in een kwaliteitsverklaring. Dat is ook belangrijk voor de fabrieksgarantie. En die is op onze producten behoorlijk lang, mits alles dus allemaal netjes volgens de verwerkingsvoorschriften is geplaatst.”

 

Hét project: Krijgsman in Muiden

“Natuurlijk heb ik in de bijna elf jaar dat ik hier nu werk heel wat mooie projecten voorbij zien komen. De Krijgsman in Muiden springt er voor mij toch wel uit. Ik rij nu al zo’n drie jaar naar de bouw daar en er zit inmiddels ook heel veel hout van ons in. Het zijn interessante projecten, mooie woningen en het is een leuk bouwteam. Die gasten daar staan altijd met een lach op de bouw. Een ander project waar ik ook meteen aan moet denken, is Commanderij Schelluinen. Daar dachten we eerst dat we het project niet konden uitvoeren met onze zaagmachines. Maar dat kon dus wél. Door de machines up te daten, konden we toch aan de slag. En op zoiets ben ik dan ook wel trots: door iets net wat meer aandacht te geven en verder te kijken, kun je veel meer betekenen voor je klanten.”

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven