Houten gevelbekleding van Plastica

De houten gevelbekleding van Plastica is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een gevel met een natuurlijk uitstraling, een gevel die bovendien ook nog eens onderhoudsarm is. Dus wilt u een gevel bekleden met hout, maar twijfelt u nog omdat u bang bent dat deze gevel niet goed opgewassen is tegen het wisselvallige weer in ons kikkerlandje? En heeft u of uw opdrachtgever geen zin om de gevel om de zoveel jaar weer opnieuw te laten verven? Dan is het goed om eens te kijken naar onze duurzame houten gevelbekleding.

Houten gevelbekleding plaatsen met PEFC of FSC® keurmerk

Als u kiest voor een gevelbekleding van hout is het natuurlijk ook een belangrijk punt dat het wel om duurzaam, verantwoord hout gaat. De houten gevelbekleding van Plastica draagt het PEFC of het FSC® keurmerk. Dit laatste, internationale keurmerk staat voor: Forest Stewardship Council®. Het keurmerk verzekert dat de grondstoffen voor de gevelbekleding afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Onze gevelbekleding in hout is een natuurlijke bouwstof, heeft een negatieve CO2 voetafdruk en levert een positieve bijdrage aan C02 neutraal bouwen. Met onze duurzame houten gevelbekleding kiest u dus niet alleen voor kwaliteit, maar kiest u ook voor het milieu.

Kiezen uit verschillende houtsoorten gevelbekleding

Met onze verschillende houtsoorten gevelbekleding bieden we voor elk project een passende oplossing. Elements Vulcan is de crème de la crème onder de houten gevelbekleding en is thermisch gemodificeerd. Cape Cod is gemaakt van Noord-Amerikaans grenen en is in vrijwel iedere gewenste kleur leverbaar. Tripanel is een compleet nieuw, innovatief paneel. De vezelplaat is afgewerkt met een hoogwaardig watergedragen acrylaatlak. En dan is er nog Woodritch. Door de reconstructie van hardhout zijn de Woodritch panelen vrij van barsten, scheuren of noesten.

houten-gevelbekleding-soorten-plastica

Duurzame houten gevelbekleding

De houten gevelbekleding Elements Vulcan, Cape Cod, Tripanel en Woodritch zijn goed te bewerken en de montage ervan is eenvoudig. Wilt u de buitenmuur bekleden met hout? Of de complete gevel bekleden met hout? Dan kunnen we u daarvoor alle materialen op maat aanleveren. Vervolgens moet u bij de montage wel op een aantal zaken letten. Zo moeten de weersomstandigheden gunstig zijn en moet u ervoor zorgen dat de gevel goed wordt geventileerd. Onze deskundige medewerkers kunnen u alles vertellen over de montage van de gevelbekleding. Ze adviseren u graag op maat en u kunt ook al contact met ze opnemen voordat u besluit voor een van onze gevelbekledingen te gaan. Verder vindt u op onze service pagina alle beschikbare handleidingen en instructievideo's voor de montage.


Vraag direct een monster aan.

Gerelateerd nieuws