Massief NT voor Europastraat Deurne: een duurzame oplossing mét houtstructuur

Centraal in Deurne aan de Europastraat zijn twee prachtige appartementencomplexen verrezen. Het terrein dat jarenlang braak lag biedt nu woonplezier aan bijna honderd huurders, zes kopers, hun partners en kinderen. De aannemer Koen Bots: “Vooraf waren de mensen wat sceptisch, maar nu horen we alleen maar enthousiaste geluiden.”

Gebruikte producten en kleuren

Massief NT
Gevelbekleding

Specificaties

MerkMassief NT
MateriaalKunststof
BevestigingGeschroefd
AdresEuropastraat, Deurne
Realisatie2019
ArchitectVan den Acker Architecten

“Het terrein lag er lang wat verloren bij en dat was wel een doorn in het oog van veel mensen. Het ligt midden in Deurne dus het trok flink de aandacht. Gelukkig mocht Woningbouwvereniging Bergopwaarts er toen werk van maken, al lag er wel een flink pakket van eisen waar allemaal aan moest worden voldaan. Op basis van deze vragen vroeg Bergopwaarts vier aannemers om een passend plan te maken. Ook Bots Bouwgroep dong mee naar dit omvangrijke project.

Koen Bots: “Het plan dat we toen samen met de architect presenteerden kwam als winnaar uit de bus. Wij scoorden over de hele breedte het beste op de punten architectuur, bouwkosten, duurzaamheid en MVO.”

Deze gevelbekleding past perfect bij het pakket van eisen.

“In onze presentatie zat al een compleet beeld van onze uitvoering, dus ook met welke materialen we zouden gaan werken. De architect koos voor de gevelbekleding Massief NT van Plastica. De keuze was gevallen voor de kleur Natuur Eiken. Dit paste perfect bij het eisenpakket ‘houtstructuur, duurzaam en onderhoudsarm’.”

De afstemming tussen alle partijen verliep uitstekend

In twee fases zijn er in twee jaar tijd 95 nieuwe woningen voor jong en oud gebouwd. Koen Bots: “We hebben daarbij onderling telkens bewust de samenwerking opgezocht. Waar het ging om de gevelbekleding leverde Plastica deze al voorzien van de schijnvoegen, rechtstreeks aan Flow Gevelapplicatie en die zorgden weer voor de juiste bevestiging. De afstemming tussen alle partijen verliep uitstekend, alles paste mooi in elkaar en we konden de woningen geheel volgens planning opleveren. We kunnen nu terugkijken op een succesvol project, een tevreden opdrachtgever en enthousiaste bewoners. Al met al is het een ontzettend mooie invulling geworden van dat opvallende terrein in Deurne.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.