Cape Cod voor gevels in authentieke, landelijke stijl

Aan de zuidzijde van Oosthuizen, vlak bij het Markermeer, ligt Waterrijk. Waterrijk is een veelzijdig nieuwbouwplan met een grote variatie aan woningen in authentieke, landelijke stijl. In verschillende fases bouwt KBK Bouwgroep ruime vrijstaande woningen en villa’s, riante 2 onder 1 kapwoningen, maar ook starterswoningen en eengezinswoningen. Onlangs werden de woningen van de 2e fase – met Cape Cod – succesvol opgeleverd.

Gebruikte producten en kleuren

Cape Cod
Gevelbekleding

Specificaties

MerkCape Cod
MateriaalHout
BevestigingGenageld
Adres1474 HT, Oosthuizen
Realisatie2019
ArchitectW3 Architecten en Ingenieurs BV
Projectkleuren:RAL 6005 / RAL 9011 / RAL 7048

“Alle woningen zijn al verkocht; de mensen vinden ze prachtig. De projecten van KBK Bouwgroep zijn eigenlijk nooit standaard werk, ze hebben echt sjeu. Ook Waterrijk springt eruit door de combinatie van de gekozen stenen, dakpannen en gevelbekleding.” Rob de Boer van BMN (Bouwmaterialen Nederland) is als leverancier zelf ook erg enthousiast over het resultaat.

“Het is een mooi product; echt hout met een robuuste uitstraling”

Cape Cod is een houten gevelbekleding, gemaakt van Lodgepole Pine. Deze houtsoort heeft een fijne, rechte structuur, enkele kleine vastgegroeide kwasten en laat zich makkelijk verwerken. Rob de Boer: “Het is een mooi product; echt hout met een robuuste uitstraling. Dat past ook heel goed bij de landelijke uitstraling van Waterrijk. KBK zat als bouwer al vroeg aan tafel en heeft toen Cape Cod onder de aandacht weten te brengen.”

“Veel architecten vinden het mooi materiaal. Daarbij is het ook nog eens mogelijk om iedere kleur erop te zetten; dat biedt volop mogelijkheden voor het ontwerp en de uitstraling. Hier in Waterrijk is gekozen voor drie verschillende kleuren Cape Cod. Ook zitten er verschillende profielen in. Zo zijn er woningen met verticale en woningen met horizontale bevestigingen.”

“Die 15 jaar garantie speelt zeker een belangrijke rol bij de keuze”

Cape Cod biedt weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden. Door innovatieve procedures voor houtdroging, verduurzaming en lakafwerking kan Plastica Cape Cod houten gevelbekleding voor een periode van 15 jaar garanderen. Door een afwerking met hoogwaardige watergedragen acrylaatlak biedt Cape Cod bijzonder weinig onderhoud en optimaal gemak. Het FSC® keurmerk onderstreept de duurzaamheid van dit robuuste, natuurlijk materiaal.

Rob de Boer: “Deze garantie geeft vaak de doorslag in het keuzeproces. Aan hout heb je vaak toch meer onderhoud dan aan kunststof, dus de duurzaamheid van Cape Cod maakt zeker het verschil. Verder is het onze ervaring dat als er eens een keer iets is, het goed opgelost wordt. We zijn dus ook erg over de service vanuit Plastica te spreken.”

houten gevelbekleding cape cod woningen Oosthuizen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven