“Van unieke designtafels tot antibacteriële laboratoria”

Mariëlle Bekkers adviseert over alle toepassingen in het interieur

Mariëlle is sinds februari 2024 Commercieel Technisch Adviseur bij Plastica Groep. Ze richt zich daarbij specifiek op de interieuroplossingen. “Hiervoor werkte ik jarenlang in de buitendienst in de verlichting en ik kwam daardoor al bij heel veel interieurarchitecten en interieurontwerpers over de vloer. Dat vind ik ook het leuke aan mijn werk, dat ik het hele land doorga en mensen mag adviseren en inspireren. Het is ook een mooi en compleet plaatje aan interieuroplossingen dat we de markt te bieden hebben.”

Als je alleen al kijkt naar de verschillende soorten plaatmaterialen, dan bieden we HPL, Solid Surface, Compact en Decorspaan. En die zijn dan ook weer in alle mogelijke kleuren en varianten beschikbaar. We bieden houtstructuren, marmer- en steendecors en natuurlijk alle uni-kleuren. Volgens mij hebben we ‘wit’ alleen al in zes verschillende uitvoeringen.”

Scala aan architecten

“De oplossingen die wij te bieden hebben, zijn interessant voor alle architecten. Of zij zich nu richten op woningen, horeca, scholen, kantoren of zelfs op tandartspraktijken en laboratoria. De architecten en ontwerpers zijn degenen die de plaatmaterialen voorschrijven voor de interieurbouwers. Zij geven, namens hun opdrachtgevers, aan welke uitstraling en eigenschappen die materialen moeten hebben. Bijvoorbeeld dat de tafels in een bepaalde school een warme houtlook moeten hebben, maar dat ze daarnaast ook ‘hufterproof’ en krasvast moeten zijn. Daar zou de Plastica Decorspaan Superfront dan uitstekend op aansluiten. Als de architect voorschrijft dat het materiaal antibacterieel, waterdicht, wit en goed te reinigen moet zijn. Dan kom je bijna automatisch bij Sealwise terecht.”

Complete inrichting

“Plastica heeft prachtige interieurmerken in huis en de toepassingsmogelijkheden ervan zijn bijna eindeloos. Van robuuste tafels en kasten op maat voor scholen tot stijlvolle balies, bureaus en tussenwanden voor kantoren. Van wandbekleding, unieke keukens en badkamers met stijlvolle wastafels voor villa’s tot antibacteriële oplossingen voor laboratoria en de zorg. Van handige displaymaterialen voor in winkels tot handgemaakte meubels door interieurbouwers … Bij Plastica vind je dus óók alles voor je interieur. De combinatie van ontwerpvrijheid, designuitstraling, gebruiksgemak, verwerkbaarheid en duurzaamheid zorgt voor een meer dan complete keuze voor de inrichting.”

Vragen vanuit de markt

“In de interieurmarkt spelen verschillende ontwikkelingen. Zo gebeurt er heel veel op het gebied van renovaties. Er worden zelfs complete kerken omgebouwd tot appartementen. Dit vraagt dus ook het nodige van de inrichting en daarbij zie je dat er meteen heel kritisch wordt gekeken naar de toe te passen materialen. Een voorbeeld is ook het project met Facapal voor verstevigde wanden bij de renovatie van woningen in Ter Apel. In de luxere villabouw zie je nog steeds vaak de inzet van houtlook in het interieur, ook om zo de lijn van de gevelbekleding buiten door te trekken. Verder zie je ook dat er meer grote distributiecentra worden gebouwd én dat daarbij gelijk aandacht wordt besteed aan het interieur. Zoals bij deze Autostore met een speciale print op Sealwise. Verder verwacht ik dat creatieve ontwerpers blijven zoeken naar unieke toepassingen, zoals bij het markante Evoluon waar Compact Plus de basis vormde voor opvallende design tafels in Philips-blauw. Voor ons is geen vraag te gek en we schakelen ook graag met de interieurbouwers die met onze plaatmaterialen aan de slag gaan. Alles voor het beste, mooiste resultaat!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep
Naar boven