Imagewharf Amsterdam: Alucopal zorgt voor rust bovenin

Imagewharf in de Amsterdamse Minervahaven is een stadsoase voor creatieven. Het bijzondere project is ontworpen als een collage van tuinen, loodsen, gebouwen en bruggen. De basis voor het Studiogebouw en het Werkgebouw bestaat uit twee grote gesloten loodsen met werkplaatsen. Bovenop die massieve, basaltkleurige loodsen staat een totaal andere wereld. De paviljoens daar zijn vormgegeven met hout, glas én Alucopal.

Gebruikte producten en kleuren

Alucopal
Gevelbekleding
34_9003-ZG

Specificaties

MerkAlucopal
MateriaalMetaal
BevestigingVerlijmd
AdresDanzigerbocht 41, 1013 AP Amsterdam
Realisatie2018
ArchitectAffaire d'Architecture

Imagewharf is een initiatief van een aantal creatieve bedrijven en opdrachtgever Steengoed. Het project omvat 17.500 m²  bouwvolume op bijna 1,5 hectare grond. Imagewharf bestaat uit drie grote panden. Het Studiogebouw en het Werkgebouw zijn op de begane grond en de eerste verdieping opgetrokken uit een sokkel in prefab beton. De onderkant is heel massief en industrieel en dat past ook goed bij de productiestudio’s en grote decorbouwers die er moesten komen.

Een duurzame oplossing

Alucopal is een aluminium composiet materiaal dat zeer geschikt als duurzame gevelbekleding. Toegepast als vlak paneel of cassette. Het materiaal is eenvoudig te verwerken in allerlei vormen, ook voor luifels en kolombekleding. Alucopal geeft de gevel een extra dimensie. Qua uitstraling oogt het strak en modern.

 

Veel aandacht voor het project

Het project trekt flink de aandacht. Zo was het ook in de running voor BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019. Het eindresultaat is echt prachtig en uniek qua opzet. Ook door de collectiviteitsgedachte die achter het project zit. De huurders delen een clubhuis met food & beverage, expressie- en presentatieruimtes, glasvezel internet, e-cars en e-bikes, een stadspark en daktuinen. Binnen en buiten is er ruimte om te werken, presenteren, netwerken, ontspannen en sporten, individueel of samen met collega’s. Met recht een gezamenlijke hub voor creatieven dus.

Metalen gevelbekleding Alucopal Bedrijfsgebouw Amsterdam

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 Plastica Groep

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naar boven