Tankstation in Zutphen voorzien van Alucopal aluminium gevelbekleding

In de geschiedenis van de tankstations is de overkapping ontstaan ter bescherming van de pompbediende. Veelal is het tankgedeelte los gekoppeld of met een lichtstraat verbonden met de kiosk. Dit archetype van het tankstation is hier door de architect gehandhaafd. Echter zijn de kiosk en tankdeel één geheel geworden. Het is als een vogel neergestreken.

Fotograaf avondopname: Peter Westerhof
Fotograaf dagopnamen: Harry Noback

Gebruikte producten en kleuren

Alucopal
Gevelbekleding

Specificaties

MerkAlucopal
MateriaalMetaal
BevestigingVerlijmd
AdresOostzeestraat 1a, 7202 CM, Zutphen
Realisatie2015
ArchitectMaas Architecten | Zeist-Lochem

Het concept is een uitnodigend gebaar te maken voor de mens, in tegenstelling tot de afstandelijke industriegebouwen in de omgeving die alleen maar ruimte innemen. Daarom is gekozen voor een grote luifel die functioneel is en ruimte geeft om te ontmoeten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Naar inschrijven

Aanhef
Als jij je inschrijft ga je akkoord met onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download bestanden

Om toegang te krijgen tot de bestanden dien je de volgende gegevens in te vullen:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.